xcounter
#

Як швидко можна розгорнути ескадрилью F-16 в Україні та вдарити сотнею ракет по армії РФ

28643
Як швидко можна розгорнути ескадрилью F-16 в Україні та вдарити сотнею ракет по армії РФ

З активізацією питання оснащення ПС ЗСУ сучасними літаками виникають інші, не менш актуальні питання

За певних умов Україна могла б доволі швидко розгорнути у себе ескадрилью винищувачів F-16 – протягом трьох місяців на базі цивільного аеропорту і протягом як мінімум шести – на базі військового аеродрому. Таку думку в інтерв’ю виданню НВ висловив офіцер ЗС Азербайджану військовий аналітик Агіль Рустамадзе.

МіГ-29
Наявні у ПС ЗСУ винищувачі не дозволяють пілотам якнайкраще "розкритися" в небі

Передусім він зауважує, що основна перепона до оснащення ПС ЗСУ сучасними літаками [не враховуючи того, що західні партнери повинні узгодити це питання – прим. DE] – це відсутність необхідної інфраструктури, яка "вимагає зовсім інших аеродромів та технічних засобів".

Читайте також: F-16 стали ефективними проти крилатих ракет та можуть прицілитися у більше цілей, ніж здатні уразити

Рустамадзе зазначає, що навіть якщо нам завтра нададуть винищувачі F-16, Україні треба буде ще тривалий час працювати над тим, щоб вони змогли злетіти в Україні.

Водночас він вважає, що цю проблему можна вирішити – обмежено ці літаки можуть використовувати інфраструктуру Польщі, а в Україні – цивільні аеродроми, які можна перепідготувати протягом 1-3 місяців.

"З обмеженнями, але можна буде використовувати цивільний аеропорт, наприклад, у Києві, щоб розгорнути ескадрилью та почати використовувати. Ескадрилья F16, де кожен літак братиме по три ракети дальністю 250 км — 36 літаків злітає, там близько 100 ракет дальністю 250 км — і ви отримаєте дуже потужний ударний кулак, – зазначає Рустамадзе.

F-16
Винищувач F-16 Fighting Falcon

Разом з тим, для військових аеродромів цей термін збільшується втричі – на його підготовку піде щонайменше 6 місяців.

Раніше Defense Express розповідав про те, що пілот МіГ-29 ПС ЗСУ розповів, яке "комбо" з американських літаків буде найоптимальнішим проти рашистів

Читайте також: З’явилася примарна надія, що ПС ЗСУ зможуть "пересісти" на винищувачі F-15 та F-16