xcounter
#

Як РФ переплутала Одещину з авіносцем НАТО, 11 секунд німецького Gepard та цілі для HIMARS: події тижня війни від Defense Express

152101
Як РФ переплутала Одещину з авіносцем НАТО, 11 секунд німецького Gepard та цілі для HIMARS: події тижня війни від Defense Express

Росіяни "переплутали" Одещину з "авіаносцем НАТО"​, окупанти добудували чергову ціль для HIMARS​, – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Росіяни "переплутали" Одещину з "авіаносцем НАТО"

Як свідчать повідомлення, дані від імені Оперативного командування "Південь", за останній тиждень орки для ударів по Одеській області намагались застосувати аж вісім надзвукових протикорабельних крилатих ракет типу П-800 "Оникс", що входять до складу ворожого протикорабельного комплексу "Бастион".

Читайте також: Тепер офіційно: HIMARS вже активно працюють по армії РФ високоточними ракетами
Комплекс
Позиція ракетного комплексу "Бастион" орків в тимчасово окупованому Криму, ілюстративне фото з відкритих джерел

Окупанти виконували пуски ракет "Оникс" по Одещині 14 червня, 18 червня, 19 червня та зранку 20 червня, і всі всім ракет були збиті нашою протиповітряною обороною. Деталі – у нашому матеріалі.

Окупанти добудували чергову ціль для HIMARS

Російські військові зрештою добудували понтонну переправу через річку Оскіл. Про це повідомляють "Схеми" з посиланням на супутниковий знімок від 19 червня.

понтонний міст
Армія РФ відпрацьовує розгортання понтонного моста МЛЖ-ВФ-ВТ, серпень 2017 року, фото з відкритих джерел

Побудована переправа поблизу тимчасово окупованого селища Куп’янськ-Вузловий, що на Харківщині – альтернатива залізничному мосту, який видно на зображенні поруч з переправою і який наразі не функціонує. Деталі – за посиланням.

На скільки вистачить снарядів до "зенітних танків" Gepard

Німеччина опублікувала детальний список того, що передала та планує передати з озброєння та військової техніки до України.

І в цьому переліку найбільш дивує позиція з 30 одиницями самохідних зенітних установок Gepard, які передаються з 6000 снарядами 35х228. Саме так зазначено у переліку - установки зі снарядами.

ЗСУ Gepard
ЗСУ Gepard

Що з максимальною вірогідністю вказує на те, що інша позиція із зенітними боєприпасами призначена для інших зенітних систем, зокрема для ЗСУ-23-4 , які були на озброєнні у Східній Німеччині у загальній кількості понад 130 одиниць. Тим паче про брак снарядів до Gepard було повідомлено раніше.

Але річ у тім, що це не просто мінімальна кількість боєприпасів, а навіть не повний боєкомплект на одну машину. Бо штатна кількість боєприпасів у Gepard складає 640 снарядів, а уряд Німеччини передає з розрахунку по 200 на машину. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Дрон-камікадзе вдарив по нафтопереробному заводу РФ

У російському місті Новошахтинськ у Ростовській області під удар потрапив нафтопереробний завод, в результаті чого розпочалась масштабна пожежа.

Удар, з огляду на відео, яке шириться мережею став дрон-камікадзе, який спікірував точно на ректифікаційну колону - критично вибухонебезпечну частину підприємства.

Водночас вкрай цікаво те, а чим саме був уражений російський нафтопереробний завод, який знаходиться у понад 150 км від лінії фронту. Про це – у матеріалі Defense Express.

Наші фахівці знайшли збитий "Калибр" з уцілілою бойовою частиною

Командування Повітряних Сил ЗСУ на своїй сторінці у Facebook розповіло, що наші фахівці у лісах Вінницької області виявили крилату ракету морського базування "Калибр", котра була збита ще 21 травня цього року. Бойова частина цієї крилатої ракети вціліла.

Крилата ракета комплексу "Калибр", ілюстративне фото з відкритих джерел

Судячи з цього факту, наша зенітна ракета могла уразити рашистську КР на "наздоганяючому" курсі.Командування Повітряних Сил ЗСУ на своїй сторінці у Facebook розповіло, що наші фахівці у лісах Вінницької області виявили крилату ракету морського базування "Калибр", котра була збита ще 21 травня цього року. Бойова частина цієї крилатої ракети вціліла.

Судячи з цього факту, наша зенітна ракета могла уразити рашистську КР на "наздоганяючому" курсі. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Читайте також: За якої умови ЗСУ можуть отримати більше сучасних 155-мм САУ PzH 2000