xcounter
#

Як рашисти шукали F-16 в Криму і нищили бронепотяг з Patriot, скільки коштує знищений ВДК та інші новини тижня від Defense Express

37447
Бронепотяг з Patriot у фантазіях рашистів
Бронепотяг з Patriot у фантазіях рашистів

Повітряні Сили ЗСУ знищили російський великий десантний корабель та інші матеріали й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Бронепотяг із Patriot

Запущене відомим "вечного полета" російським воєнкором Fighterbomber припущення, що українські бійці поставили ЗРК Patriot на потяг отримало продовження. Й тепер у РФ оголосили про "успішне знищення" потягу з цим ЗРК, про що пишуть російські державні ЗМІ.

Читайте також: РФ згадала про МиГ-АТ з 2010-х років, щоб замінити старі L-39C
Залізничний вокзал Херсону після обстрілу 26 грудня
Залізничний вокзал Херсону після обстрілу 26 грудня

Й попри найвищий рівень маячні, це насправді значно мерзенніше ніж здається. Бо тим самим у РФ виправдовують удар 26 грудня по залізничному вокзалу у Херсоні, коли там перебував евакуаційний потяг. У результаті цього терористичного удару загинув один поліціянт, поранено 4 цивільні особи.

Й саме там, на цивільному вокзалі у центрі Херсону, як заявляють у РФ, "знаходився" ЗРК Patriot, особовий склад та, чомусь, британські інструктори. Де логіка у цьому повідомленні - краще взагалі не цікавитись. Але саме такі повідомлення від окупантів цілком демонструють, як рівень російської пропаганди, так і бажання російського населення вірити у такі повідомлення.

Скільки коштуватиме заміна потопленого ВДК

Після знищення в окупованій Феодосії російського великого десантного корабля "Новочеркасск", від якого залишився лише остов, з'явилось питання, а скільки для ворога коштує його втрата. Й попри появу у деяких українських ЗМІ оцінки його вартості у 85 млн доларів, це далеко не так.

ВДК
ВДК "Новочеркасск" до знищення

Бо звісно можливо рахувати ціну корабля, який був спущений на воду у 1987 році шляхом бухгалтерських методів з амортизацією, "усушкою та утрускою", але у реальності для ворога - це вартість заміни однієї бойової одиниці на іншу. Розповідаємо,

скільки коштує для РФ втрата ВДК "Новочеркасск"

і чому мова йде далеко не про 85 млн доларів.

Гелікоптери для України

Технічні спеціалісти збройних сил Австралії ведуть приховану утилізацію 45 гелікоптерів NH90, що отримали місцеве позначення MRH90 Taipan. Позбавитись від цих машин як "проблемних" австралійські військові вирішили ще в 2022 році, посилаючись на складнощі з технічним обслуговуванням та безпекою польотів.

Парадоксальності цій історії додають два моменти: австралійці утилізовують гелікоптери, які були прийняті на озброєння лише в 2000-х роках і коштують мінімум 20 мільйонів доларів кожен на вторинному ринку, і котрі взагалі-то хотіла викупити Україна, подавши при цьому відповідний запит.

Як рашисти "шукають" F-16

Повітряні сили ЗСУ протягом декількох днів влаштували справжню різанину російській авіації, знищивши одразу п’ять ворожих літаків — чотири Су-34 і ще один Су-30СМ. Така надзвичайно успішна робота наших військових, звичайно, викликала неабияку істерію в російських пропагандистів, які вже вигадали й "залізничний" Patriot, й з понад десяток винищувачів F-16, які вже нібито були передані Україні.

фейкові F-16
Фото фейку від рашистів, публікує Telegram-канал Perepichka News

І щодо останніх, то рашисти вже оприлюднили низку повідомлень про "знищені шість західних літаків", і, ба більше, склепали декілька фейків, які не витримують жодної критики. Розповідаємо, як окупанти знайшли "знищені" F-16 на авіабазі в Криму та в Бельгії.

Пістолет Лєбєдєва

У російському "Концерн "Калашников" зухвало відрапортували про збільшення одразу у п'ять разів у Іжевську свого нового пістолета Лебедева - ПЛК, "Пистолет Лебедева компактный". Водночас у цій заяві можливо вся квінтесенція, як російської пропаганди, так й піару російського військово-промислового комплексу.

ПЛК,
ПЛК, "Пистолет Лебедева компактный"

Бо збільшення випуску пістолетів у п'ять разів пов'язано з тим, що пістолет Лебедева просто почав постачатися до міністерства внутрішних справ РФ. Але порівняння з близьконульовими значенням можливо якраз й дає можливість у РФ з помпою заявляти про кратність збільшення виробництва.

Читайте також: Яку зброю дивно ігнорують на заході, хоча вона ефективно використовується в Україні