xcounter
#

"Калашников" заявив про 5-кратне збільшення випуску пістолета Лебедева, який отримав розгромний акт від "Росгвадії"

43810
ПЛК, "Пистолет Лебедева компактный"
ПЛК, "Пистолет Лебедева компактный"

У РФ "Пистолет Лебедева" має прийти на заміну "Пистолета Макарова", який був розроблений ще у 1948 році

У російському "Концерн "Калашников" зухвало відрапортували про збільшення одразу у п'ять разів у Іжевську свого нового пістолета Лебедева - ПЛК, "Пистолет Лебедева компактный". Водночас у цій заяві можливо вся квінтесенція, як російської пропаганди, так й піару російського військово-промислового комплексу.

Бо збільшення випуску пістолетів у п'ять разів пов'язано з тим, що пістолет Лебедева просто почав постачатися до міністерства внутрішних справ РФ. Але порівняння з близьконульовими значенням можливо якраз й дає можливість у РФ з помпою заявляти про кратність збільшення виробництва.

Читайте також: У 2024 році ПС США мають зробити історичний вибір у пошуку наступника F-22 Raptor
ПЛК Пистолет Лебедева компактный
ПЛК, "Пистолет Лебедева компактный"

Але це ще не все, бо сам пістолет Лебедева отримав розгромний акт результатів дослідної експлуатації, яка проходила у спеціальному загоні швидкого реагування ("СОБР") "Рысь", що входить до Центру спеціального призначення "Росгвардії".

Хоча у цьому акті мова й шла про "Модульный пистолет Лебедева - МПЛ", але він відрізняється від зазначеного ПЛК лише більшою довжиною (205 проти 180 мм), більшою ємністю магазину (16 проти 14), а також різьбою для "глушника".

Тобто всі основні недоліки МПЛ аналогічні ПЛК, а це величезна кількість мілких деталей, що, відповідно до звіту, потребують для повного збирання/розбирання "спеціальних навиків, обладнаного робочого місяця та додаткових інструментів".

Модульный пистолет Лебедева - МПЛ
МПЛ "Модульный пистолет Лебедева"

При цьому для МПЛ повне обслуговування прописано після кожних 384 пострілів і воно має проходити виключно у ремонтних майстернях.

На фоні цього такі недоліки, як можливість зібрати працюючий пістолет без запобіжника, який, до речі, відрізняється м'яким ходом, що производить до самовільного перемикання, а також велика кількість "грязьових депо" та вкрай ускладнена чистка пістолета, вже не вбачаються дуже критичними.

Водночас це не заважає у "Концерну "Калашников" малювати "збільшення у п'ять разів" пістолета, який має замінити пістолет Макарова, який був розроблений у 1948 році і досі залишається основним пістолетом у внутрішніх силових структурах РФ.

Читайте також: До САУ Caesar у 2024 році інтегрують штучний інтелект, й, схоже, випробують одразу на передовій