xcounter
#

Рашисти знайшли "знищені" F-16 на авіабазі в Криму та в Бельгії

33409
Уражена у 2022 році авіабаза "Саки" в тимчасово окупованому Криму, зображення @wammezz
Уражена у 2022 році авіабаза "Саки" в тимчасово окупованому Криму, зображення @wammezz

Російські пропагандони традиційно скиглять та клепають недолугі фейки після успішних операцій зі знищення ворожих Су-34 та Су-30

Повітряні сили ЗСУ протягом декількох днів влаштували справжню різанину російській авіації, знищивши одразу п’ять ворожих літаків — чотири Су-34 і ще один Су-30СМ. Така надзвичайно успішна робота наших військових, звичайно, викликала неабияку істерію в російських пропагандистів, які вже вигадали й "залізничний" Patriot, й з понад десяток винищувачів F-16, які вже нібито були передані Україні.

І щодо останніх, то рашисти вже оприлюднили низку повідомлень про "знищені шість західних літаків", і, ба більше, склепали декілька фейків, які не витримують жодної критики — як от зображення нижче, на якому рашисти побачили знищений F-16 "на аеродромі в Одесі".

Читайте також: Інтеграція JDAM-ER під крило МіГ-29 виявилась значно складнішою та довершеною (фото)

Але навіть звичайний пошук фото у Google підказує, що це фото інциденту, який стався ще у 2018 році на авіабазі Флоренн у Бельгії, коли механік здійснив випадковий постріл з 20-мм гармати Vulcan з іншого винищувача. Тоді один літак згорів, ще один — отримав пошкодження. Ну і, звичайно, рашисти якось забули, що зараз зима, а на фото зі "знищеним F-16 в Україні" — літо.

З наступним фейком окупанти теж вирішили особливо не заморочуватися і для того, щоб нафотошопити "знищені" F-16 взяли супутникові знімки... ураженої ще влітку 2022 року авіабази "Саки", що в тимчасово окупованому Криму, коли десятки літаків рашистів були уражені чи виведені з ладу.

фейк збиті F-16
Фото фейку від рашистів, публікує Telegram-канал Perepichka News

Для своєї підробки окупанти використали представлений нижче фрагмент знімка з авіабази "Саки" і домалювали до нього "вщент знищені F-16", поруч з якими, майже впритул, стоять цілісінькі бомбардувальники Су-24. Схоже, згодом варто очікувати від рашистів повідомлень про унікальну "вундервафлю", яка знищує тільки західні винищувачі.

Звичайно, що у Повітряних Силах вже спростували заяви окупантів про збиті чи знищені літаки. Ба більше, нещодавно повідомлялося про старт підготовки першої партії з 18 винищувачів F-16 від Нідерландів. Водночас цілком ймовірно, що ці літаки можуть пройти певну модернізацію, і Defense Express раніше розповідав, як саме це можна зробити і чому це дійсно важливо.

Читайте також: Рашисти накреслили вентилятор для танків як захист проти дронів