xcounter
#

Повітряні сили ЗСУ продовжують різанину російської авіації: за один день "мінус" Су-30 та Су-34

16512
Повітряні сили ЗСУ продовжують різанину російської авіації: за один день "мінус" Су-30 та Су-34

За два дні збито вже п'ять літаків "ВКС" РФ на рубежах, які ворог вважав безпечними

Командування Повітряних сил Збройних Сил України повідомило про вкрай позитивні результати роботи проти так званих "ВКС" РФ протягом 24 грудня. Відповідно до звіту було знищено один багатоцільовий винищувач Су-30СМ та один фронтовий бомбардувальник Су-34.

Су-34 було знищено на Маріупольському напрямку, а Су-30 в акваторії Чорного моря. Обидва літаки, з огляду на дані звіту, намагались використати авіаційні керовані ракети з рубежів, які вважали безпечними, але зіштовхнулись з професіоналізмом та майстерністю українських захисників та вочевидь їх новими можливостями щодо далекобійності ураження цілей.

Читайте також: Чому у ЄС все сильніше скорочують строки прямої війни з РФ і чи дійсно Кремль може зважитись на атаку через рік

Зокрема, як повідомляв "Николаевский Ванек", саме по району Чорноморська під Одесою ворог здійснив пуск протирадіолокаційної ракети Х-31П. Її носієм цілком може бути Су-30 для якого це штатне озброєння.

Дальність пуску цієї ракети складає до 110 км при висотному високошвидкісному польоті, чого вистачає для ураження РЛС зенітних ракетних комплексів середньої дальності без заходження у зону їхньої дії. Але менше ніж можливості деяких комплексів великої дальності.

Су-30СМ
Су-30СМ

Зазначимо, що Х-31П є основною протирадіолокаційною ракетою РФ, в той час коли її модернізація Х-31ПД з дальністю до 280 км можливо залишається у гомеопатичній кількості чи немає заявлених характеристик.

Щодо Су-34, який був збитий на Маріупольському напрямі, то він міг бути носієм як керованої ракети Х-59М, так й нести плануючі бомби з комплектом УМПК. Дальність скидання таких бомб складає орієнтовно до 60-70 км, а Х-59М має заявлену дальність до 115 км та до 290 км для Х-59МК. Тобто дальність застосування обох видів озброєння перевищує дальності дії ЗРК середньої дальності.

Су-34
Су-34

У будь-якому випадку за останні декілька днів Повітряні сили ЗСУ змогли знищити п'ять літаків тактичної авіації РФ на дальності, яку раніше ворог вважав для себе абсолютно безпечною.

Й після одразу трьох Су-34 22 грудня, які були збиті на Південному напрямі, до рахунку додались ще один Су-34 та один Су-30.

Читайте також: До САУ Caesar у 2024 році інтегрують штучний інтелект, й, схоже, випробують одразу на передовій