xcounter
#

Рашисти хизуються ракетою Х-31ПД, яку начебто можна зробити "вбивцею літаків AWACS"

5059
Російська протирадіолокаційна ракета Х-31П, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Російська протирадіолокаційна ракета Х-31П, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Як саме такий "анаголовнєт" ворог може застосувати у війні проти України – поки не зовсім зрозуміло

В публікації румунського видання Defense Romania йдеться, що після провалу зі збиттям "аналоговнєтної" ракети "Кинжал" українською ППО рашисти почали одразу шукати, чим можна "реабілітуватись". І начебто знайшли – російський "Рособоронэкспорт" заявив, що готовий постачати на експорт протирадіолокаційні ракети Х-31ПД, котрі начебто можна перетворити на "вбивцю літаків AWACS", або ж використовувати для ураження РЛС раннього попередження, чи радіолокаційних станцій ЗРК середньої та великої дальності.

При цьому росіяни стверджують, що начебто зуміли навіть в умовах санкцій модифікувати ракету Х-31ПД так, щоб вона була "здатна вступити в дуель" навіть із ЗРК Patriot.

Читайте також: Х-47 "Кинжал": балістичний чи гіперзвуковий, як взагалі працює, як з'явився у РФ та став міфом
Рашистська ракета під індексом Х-31ПД, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Але тут від Defense Express додамо таке. Росіяни насправді почали серійне виробництво Х-31ПД ще у 2012 році. Від базової версії ця ракета відрізняється збільшеною до 715 кг стартовою масою, збільшеною БЧ до 110 кг, заявлена дальність пуску при цьому складає 250 км.

Якщо виходити із заявленої дальності стрільби Х-31ПД, то тут окупанти теоретично можуть говорити про "вступити в дуель із Patriot", що має максимальну дальність стрільби до 160 км (за умови стрільби ракетою PAC-2 по літакам чи крилатим ракетам). Але щоб фактично "вступити в дуель", потрібен ще один параметр - в "пам’ять" системи наведення Х-31ПД мають бути закладені радіотехнічні параметри РЛС від комплексу Patriot. Навряд чи у росіян є такі дані, і навряд чи є технологічні можливості "перепрошити" ракету відповідним чином.

Рашистська ракета під індексом Х-31ПД, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Окрім того, саме позиціонування "вбивця літаків AWACS" ракети Х-31ПД може викликати питання. Теоретично, тут цілком можна припустити, що такий "виріб" росіян може бути орієнтований саме на експорт, для поставок тій же Індії, противник якої Китай – власник доволі значного флоту літаків радіолокаційного дозору. Але наскільки ефективним буде в реальних застосування такого виду зброї – поки сказати складно. Як і про те, чи зможуть рашисти застосувати Х-31ПД у війні проти України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як на початку повномасштабної війни рашисти змарнували свої ракети Х-31П і Х-58, та не змогли знищити нашу ППО.

Рашистська ракета під індексом Х-31ПД, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти на МТ-ЛБ встановили й 57-мм зенітку С-60: колекція шушпанцерів поповнилась новим зразком