xcounter
#

"Як діди" – ВТА РФ провела навчання з практичним бомбометанням та бойовими стрільбами по наземній техніці з військово-транспортних літаків Іл-76 (відео)

68
Транспортний літак Іл-76 військово-транспортної авіації ВС Росії веде вогонь по наземним цілям
Транспортний літак Іл-76 військово-транспортної авіації ВС Росії веде вогонь по наземним цілям

У Тверській області РФ, на базі з'єднання ВТА, пройшли збори з льотним складом військово-транспортної авіації ВС Росії по виконанню унікальних для цього роду авіації завдань - практичного бомбометання та бойових стрільб з авіаційних гармат з транспортних літаків Іл-76

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на прес-службу АТ "Авіаційний комплекс ім. Ільюшина".

Відзначається, що польоти проходили у світлий і темний час доби. Бойове застосування виконали екіпажі військово-транспортної авіації авіаційних полків Тверського з'єднання ВТА, що дислоковані в трьох регіонах на території Західного військового округу, на полігоні Кушаліно (Тверська область).

Читайте також: Сплавити застаріле: Росія пропонує Індії вживані підводні човни

Застосуванням бомбового озброєння льотчики військово-транспортної авіації імітували скидання денних та нічних освітлювальних авіаційних бомб та радіомаяків для позначення точки прицілювання й подальшого десантування повітряного десанту.

Транспортний літак Іл-76 військово-транспортної авіації ВС Росії

Після виконання бомбометання, екіпажі провели стрільби з кормових авіаційних гармат по наземних цілях, що імітували легкоброньовану та автомобільну техніку умовного противника.

Транспортний літак Іл-76 військово-транспортної авіації ВС Росії

Практичне бомбометання проводилося з 4 тисяч метрів вдень та 600 метрів вночі, бойові стрільби виконувалися на висотах близько 400 метрів. Точність застосування авіаційних бомб забезпечувалося штатним прицільно-навігаційним комплексом російських літаків Іл-76.

Всього було задіяно близько 10 літаків Іл-76.

Транспортний літак Іл-76 військово-транспортної авіації ВС Росії

Варто додати, що всупереч намаганням російських пропагандистів представити російські ЗС як еталонний зразок високотехнологічної та сучасної армії, в реальності в них здебільше використовується застаріла техніка та методики радянських часів. Тренування екіпажу зі стрільб по наземним цілям з великого, повільного й вразливого транспортного літака на кшталт Іл-76 зовсім не схоже на "сучасність". Скоріш це походить на методи другої світової війни в найгіршому її вигляді. Адже на таких висотах та швидкості транспортник стає однією величезною мішенню, яку легко можна збити практично з будь-якого озброєння аж до звичайної стрілецької зброї.

Читайте також: В РФ за один день розбилися військові літаки Су-27 та L-39