xcounter
#

В РФ за один день розбилися військові літаки Су-27 та L-39

Один пілот загинув другого вже добу не можуть знайти у морі
887
Су-27см та L-39 ВКС РФ
Су-27см та L-39 ВКС РФ

За один день в РФ розбилося два військових літаки – 25 березня ц.р. на Кубані потерпів катастрофу навчально-бойовий L-39, а в Чорне море впав винищувач Су-27

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на російські ЗМІ.

Так, учора, 25 березня ц.р., близько 20:10 у 50 км від Феодосії та узбережжя Криму над Чорним морем пропав з радарів багатоцільовий винищував Су-27, який виконував плановий політ.

Читайте також: Американська Bell Helicopter показала як її новий гелікоптер знищить російські "Армати" (відео)

Станом на сьогодні пілота літака знайдено не було. Наразі в пошуковій операції задіяні 11 кораблів і суден Чорноморського флоту, прикордонної служби ФСБ Росії та цивільні судна.

Су-27см ВКС РФ
Су-27см ВКС РФ. За попередніми даними, літак саме цієї моделі впав в Чорне море

"Розвідка з повітря безперервно ведеться екіпажами чотирьох гелікоптерів, в тому числі із застосуванням безпілотних літальних апаратів Чорноморського флоту", - додали в Міноборони РФ.

Дещо раніше, неподалік від станиці Дмитрівської (Краснодарський край), під час планового тренувального польоту розбився навчально-бойовий літак L-39.

Впавший після зіткнення з птахом у 2018 році навчально-бойовий L-39 літак Краснодарського вищого військового авіаційного училища льотчиків
Впавший після зіткнення з птахом у 2018 році навчально-бойовий L-39 літак Краснодарського вищого військового авіаційного училища льотчиків

На борту літака був курсант четвертого курсу Краснодарського вищого військового авіаційного училища льотчиків, повідомили у Міноборони РФ. За попередніми даними, він загинув.

Відомство додало, що "політ виконувався без боєкомплекту". Причини аварії не уточнюються.

Читайте також: "МіГремонт" поповнив авіапарк повітряних сил модернізованим винищувачем Су-27УБ