xcounter
#

Іспанія буде робити компоненти до PAC-3 MSE, які позитивно показали себе в Україні проти російських ракет

2628
PAC-3 MSE, фото U.S. DoD
PAC-3 MSE, фото U.S. DoD

Деталі цієї угоди не розкриваються, але в будь-якому випадку йдеться про посилення виробництва компонентів для критично важливих у тому числі й для України ракет

Американська компанія Lockheed Martin має нового партнера — йдеться про виробника з Іспанії, який тепер буде брати участь у виробництві компонентів до ракет-перехоплювачів зенітних ракетних комплексів Patriot. Це допоможе частково розв’язати проблему з вузькими місцями у виробництві дійсно надактуального у сьогоднішніх реаліях ЗРК.

Як відзначили у Lockheed Martin, йдеться про меморандум про взаєморозуміння з компанією Grupo Oesia, "щоб забезпечити потенційне майбутнє виробництво компонентів ракетного сегмента Patriot Advanced Capability-3. У заяві йдеться про те, що іспанська компанія буде виробляти деталі PAC-3 MSE для міжнародних замовників.

Читайте також: Хто після Німеччини може стати донором ще одного Patriot

Як розповідають у виданні Zone Militar, у рамках цього співробітництва після передачі технологій іспанська компанія Grupo Oesia буде виробляти вузькоспеціалізовані кабелі та джгути PAC-3 MSE. У Lockheed Martin відзначили, що це співробітництво "надасть Іспанії критично важливі промислові спроможності, укріпив її можливості комплексної протиповітряної та протиракетної оборони".

Відео ілюстративне

У контексті Іспанії нагадаємо, що восени 2023 року Держдеп США погодив продаж Іспанії зенітних ракетних комплексів Patriot Configuration-3+ на 2,8 млрд доларів, йдеться про чотири fire unit ЗРК Patriot, а також низку супутнього обладнання та ракети.

Стосовно безпосередньо Patriot, то варто відзначити, що у лютому цього року повідомлялося про розширення виробничих можливостей компанії з виробництва ракет MSE за допомогою нової ділянки, водночас наприкінці минулого року темпи виробництва становили близько 500 ракет на рік, а на обсяг у 650 ракет планують вийти до 2027 року.

Також нагадаємо, що раніше НАТО офіційно оголосило про намір підтримати ініціативу із закупівлі для країн-членів Альянсу 1000 ракет до ЗРК Patriot — щоправда, йдеться не про MSE, а про GEM-T, які призначені для перехоплення аеродинамічних цілей на відстані у 160 км.

Читайте також: США бідкаються, що повторили помилку Афганістану, коли не створили депо для ремонту Patriot ЗСУ