xcounter
#

США бідкаються, що повторили помилку Афганістану, коли не створили депо для ремонту Patriot ЗСУ

75322
ЗРК Patriot, ілюстративне фото від US DoD
ЗРК Patriot, ілюстративне фото від US DoD

Водночас Пентагон розкрив, яку кількість бронетехніки передав нашим військовим на даний момент

Генеральний інспектор Пентагону опублікував звіт, в якому вказується зокрема, що США при передачі зенітно-ракетних комплексів Patriot для України створили базу лише для польового ремонту таких ЗРК. Водночас, бази для ремонту цих комплексів у випадку значних пошкоджень створено не було.

Більш того, сама передача Patriot Україні відбулась без плану довготривалої експлуатації від США, що може привести до значних проблем із обслуговуванням цих систем у майбутньому. Про це пише портал Defence One.

Читайте також: Оголошено скільки готувалась операція зі знищення А-50У, й скільки літаків дійсно залишилось
Позиція ЗРК Patriot, фото - US DoD

Як зазначається, Генеральний інспектор Пентагону як висновок по ситуації вказав зокрема на необхідність організувати в Європі сервісний центр, де за необхідності можна буде провести повноцінний ремонт Patriot, ну і відповідно – передбачити час та фінанси, необхідні для створення такого центру.

Підкреслюється, що "Петріоти" Україні передавались напряму із наявності Армії США, тому у випадку потреби нові поставки буде провести вкрай складно.

При цьому в звіті Генерального інспектора Пентагону є зокрема така відсилка – у свій час США не налагодили в Афганістані постійну базу для ремонту техніки, яка пошкоджувалась в боях; це приводило до зростання втрат афганської армії та в підсумку й дало падіння Афганістану в руки "Талібану".

Водночас також підкреслюється, що Пентагон не налагодив повноцінну ремонтну базу і для обслуговування того бронемашин, який раніше був переданий для ЗСУ. Тут вказується про те, що США передали України загалом 31 танк M1 Abrams, 189 бронемашин Stryker та 186 бойових машин піхоти Bradley.

Раніше Defense Express розповідав, що морпіхи США згадують про знищення ВДК "Цезарь Куников" як привід зробити власні висновки.

БМП Bradley в строю ЗСУ, осінь 2023 року, фото ілюстративне, джерело – телеграм-канал командувача ОСУВ "Таврія" Тарнавського
Читайте також: Хорватія розкрила, як отримає від США Black Hawk замість Мі-8 для ЗСУ