xcounter
#

"Хотілося б мати рішення щодо танків Abrams принаймні на 6 місяців раніше", — екс-очільник ЦРУ Петреус

2582
Фото: U.S. Department of Defense
Фото: U.S. Department of Defense

Екс-директор ЦРУ та командувач USCENTCOM вважає, що країни Заходу, зокрема й США, мають постачати Україні більше озброєнь

Союзники України повинні передавати ЗСУ більше озброєння та військової техніки, щоб Українські військові були якнайкраще підготовлені під час контрнаступальних дій — таку думку висловив екс-директор ЦРУ генерал Девід Петреус під час спеціальної події Київського Безпекового Форуму.

танк Abrams
Танк Abrams, фото — U.S. DoD

Петреус відзначив безпрецедентну підтримку України Сполученими Штатами з періоду після Другої світової війни, але водночас наголошує на тому, що деякі рішення можна було б приймати швидше.

Читайте також: У Міноборони оголосили приголомшливу кількість отриманої та замовленої зброї з 2022 року

Так, за словами екс-очільника ЦРУ, рішення щодо передачі Україні основних бойових танків Abrams могло б бути прийнято як мінімум на пів року раніше. "Так само треба швидше приймати рішення щодо F-16. Ми вже пройшли певний етап, коли були певні занепокоєння, тепер треба зробити все, що в межах можливого", — зазначає Петреус.

Норвезький F-16, фото — Luftforsvaret
Норвезький F-16, фото — Luftforsvaret

Він стверджує, що Захід має зробити "все можливе, щоб Україна була якомога краще підготовлена і на наступний період наступу", і сподівається, що ця підтримка надалі буде зростати.

Як приклад Петреус акцентує на тому, як ефективно ЗСУ використовують західні артилерійські системи, які надали Україні перевагу у дальності, якщо порівнювати з артилерією противника.

Також екс-директор ЦРУ вражений ефективною роботою української ППО, яка була посилена низкою західних зенітних ракетних комплексів та інших систем: "Росіянам важко досягнути успіхів в повітрі, вони не можуть застосовувати ефективно свої повітряні сили".

ЗРК Patriot
ЗРК Patriot в розпорядженні ЗСУ, квітень 2023 року

Раніше екс-директор ЦРУ США розповів, що вражений тим, як ЗСУ адаптувалися до складних ліній оборони російського війська.

Читайте також: "Ми досягнемо своєї мети": Данілов розкритикував охочих домовлятися з РФ