xcounter
#

"Ми досягнемо своєї мети": Данілов розкритикував охочих домовлятися з РФ

1919
Фото — Генеральний штаб Збройних Сил України
Фото — Генеральний штаб Збройних Сил України

Секретар РНБО відзначив, що сьогодні надзвичайно важко робити прогнози щодо закінчення війни і відкинув ідеї перемовин з путіним

Україна досягне мети вийти на кордони 1991 року — таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов під час спецподії "Про головне: фронт і відновлення", організованої Київським Безпековим Форумом, що був заснований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

"Дати відповідь, коли закінчиться війна, я не можу. На фронті складно, але, тим не менш, я точно можу сказати, що ми досягнемо своєї мети. Кордони 1991 року — це те, що прописано у нашій Конституції, як би комусь не хотілося б розповідати, що ми маємо чогось позбавитися", — відзначив секретар РНБО, відповідаючи на питання про оцінку сьогоднішнього стану справ на фронті та подальших перспектив.

Читайте також: У Міноборони оголосили приголомшливу кількість отриманої та замовленої зброї з 2022 року

Данілов відзначив, що сьогодні вкрай складно давати відповідь на питання про те, коли закінчиться війна, бо "це залежить від дуже багатьох факторів" і водночас розкритикував ідеї домовлятися або ж йти на якісь інші поступки з РФ.

"Людина, яка вбила 500 дітей у XXI сторіччі [йдеться про путіна] має сидіти за ґратами, а ви кажете, що з нею треба вести перемовини про якісь коридори, добрива", — каже Данілов.

Олексій Данілов РНБО
Секретар РНБО Олексій Данілов

Секретар РНБО дорікнув західним політикам у відсутності сміливості, заявивши, що сьогодні дається взнаки "переляк перед Росією" який виник з "незрозуміло якого такого контексту".

"Я слабко собі уявляю, щоб Рузвельт набрав Черчилля і сказав — друже, ви не чіпайте Гітлера, тому що у нього там потужна армія, він має потужну зброю, ви якось змиріться з цим", — зауважив Данілов, згадуючи бомбардування Лондона у Другу світову війну.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов опублікував відео пуску таємничої української далекобійної ракети — Defense Express детально аналізував, про що кажуть ці кадри.

Читайте також: Приголомшлива статистка частки БПЛА та дронів-камікадзе у знищенні армії РФ