xcounter
#

Екс-директор ЦРУ США вражений тим, як ЗСУ адаптувалися до складних ліній оборони армії РФ

3927
Девід Петреус, фото — U.S. Army
Девід Петреус, фото — U.S. Army

Петреус говорить про унікальну ситуацію на фронті і відзначає успіхи українських військових на полі бою

Сили оборони України продемонстрували вражаюче вміння адаптації до ведення бойових дій в умовах розбудованих противником надскладних ліній оборони з мінними полями та за постійних ворожих обстрілів — таку думку висловив екс-директор ЦРУ (2011-2012) та командувач USCENTCOM (2008-2010) генерал Девід Петреус під час спеціальної події, організованої Київським Безпековим Форумом.

"Я не бачив нічого подібного з часів Другої світової війни" — Петреус відзначає досить унікальну ситуацію на фронті станом на сьогодні, зауважуючи, що російському війську вдалося побудувати таку систему оборони, яку надзвичайно важко подолати.

Читайте також: Спецподія "Про головне: фронт і відновлення" від КБФ з екс-директором ЦРУ: пряма трансляція

Водночас, як відзначає Петреус, ті успіхи, які сьогодні накопичують Сили оборони України на полі бою, мають призвести до ланцюгової реакції, якою можуть скористатися українські військові.

"Це все накопичується. Коли російські сили почнуть сипатися, важливо, як українці скористаються цим для того, щоб здійснити розрив лінії комунікацій і відрізати Крим. В ідеалі було б добре знищити Керченський міст, і коли це буде зроблено, російські сили опиняться в ситуації знищення", — каже Петреус.

ракетна система HIMARS  фото U.S. Marines
Вогонь з ракетної системи HIMARS, фото U.S. Marines

Генерал відзначив ефективні дії українських військових у контексті утримання російських військ на великій ділянці фронту та результативні удари по складах, а також авіа- та морських базах противника.

Раніше Defense Express розповідав, що секретар РНБО Олексій Данілов розкритикував охочих домовлятися з РФ і висловив упевненість у тому, що Україна досягне мети вийти на кордони 1991 року.

Читайте також: У Міноборони оголосили приголомшливу кількість отриманої та замовленої зброї з 2022 року