xcounter
#

ГУР МОУ говорить, що поставка ракет для Росії з Ірану – ще на стадії "підготовки проекту домовленості"

3351
Іранські балістичні ракети Zolfaghar, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Іранські балістичні ракети Zolfaghar, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Рашисти отримали уже третину замовлених "літаючих мопедів", але схоже це їм не дуже допомогло

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький виступив з коментарем для програми Військового телебачення України “Під прицілом”. І там він окреслив перспективи можливих нових поставок зброї з Ірану для Росії, зокрема дронів-камікадзе та балістичних ракет. На це вказують в прес-службі ГУР МОУ.

Читайте також: ​Звідки в Ірану взагалі ракети: хто допомагав та який рівень технологій

Зокрема Скібіцький сказав, що "була підтверджена інформація про підготовку проекту домовленості про постачання іранських балістичних ракет до Росії". Ця обтічна фраза по суті означає, що РФ та Іран досі не домовились конкретно про те, які саме ракети, в яких саме кількостях і в який строк вони будуть поставлені. Що, в свою чергу, дає можливість України виграти час для посилення власної ППО, зокрема завдяки допомозі від західних партнерів.

Пуск іранської балістичної ракети Fateh-110, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Також Скібіцький в своєму коментарі вказав, що влітку 2022 року Росія та Іран уклали контракт на поставку загалом 1750 безпілотників, і в цю цифру включені як і дрони-камікадзе типів Shahed-131 і Shahed-136, так і розвідувально-ударні Mohajer-6. У першій партії рашисти отримали від "іранських партнерів" 350 дронів усіх типів, у другій партії – 250 дронів, загалом – 600 одиниць.

По суті виявилось, що Москва і Тегеран домовились про поставку на 500 одиниць меншої кількості безпілотників, аніж про це заявлялось раніше. І водночас – що уже мінімум третину замовлених БПЛА росіяни таки отримали. Наскільки результативно таку зброю використав ворог, можемо побачити на такому прикладі: станом на кінець жовтня у відкритому доступі фігурувала цифра уже в 300 збитих "літаючих мопедів".

Запуск іранського дрона Shahed-136, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Скільки "літаючих мопедів" Іран може зробити за місяць, і як ці дрони потім доставляються в Росію