xcounter
#

Флот США попрощався з кораблем з проблемної серії, який прослужив менш як 5 років

12620
USS Sioux City (LCS 11), фото — Chief Mass Communication Specialist Roland A. Franklin, U.S. Navy
USS Sioux City (LCS 11), фото — Chief Mass Communication Specialist Roland A. Franklin, U.S. Navy

USS Sioux City було введено в експлуатацію лише наприкінці 2018 року, але через проблему з цим класом кораблів флот США вимушений завчасно прощатися з ними

Військово-морські сили США офіційно попрощалися зі своїм бойовим кораблем прибережної зони USS Sioux City (LCS 11) типу Freedom — як повідомляє видання The Defense Post, цей корабель мав один з найкоротших періодів служби у порівнянні з іншими кораблями після Другої світової війни через "проблемність" класу прибережних бойових кораблів Littoral Combat Ship.

Корабель USS Sioux City було офіційно введено в експлуатацію менш як п’ять років тому, у листопаді 2018 року, водночас закладка кіля цього корабля відбулася у лютому 2014 року, а спустили на воду USS Sioux City у січні 2016.

Читайте також: Іспанія розгорне свій фрегат у складі SNMG2, яка буде спостерігати за флотом РФ

З 2020 по 2022 рік цей корабель брав участь у чотирьох розгортаннях, а також зокрема допомагав Береговій охороні під час виконання завдань з боротьби з незаконним обігом наркотиків.

корабель LCS
Фото: dvidshub.net

Загалом програма прибережних бойових кораблів LCS для США стала як масштабною, так і дорогою та проблемною, і це попри всі спроби боротися з тими технічними недоліками цих кораблів.

Раніше Defense Express розповідав, що флот США влаштує справжній "розпродаж" своїх кораблів, серед яких шість прибережних бойових кораблів — чотири класу Freedom і два класу Independence.

Читайте також: Іронічна доля десантного корабля рашистів з Північного флоту, що рятувався в Новоросійську від катерів-камікадзе