xcounter
#

Іспанія розгорне свій фрегат у складі SNMG2, яка буде спостерігати за флотом РФ

1629
Фото — armada.defensa.gob.es
Фото — armada.defensa.gob.es

Іспанський флот отримав свій фрегат "Мендес Нуньєс" у 2006 році і активно використовує його для тих чи інших завдань, у тому числі і в складі угруповань НАТО

Іспанія розгорне фрегат "Мендес Нуньєс" свого військового флоту, який у складі 2-ої постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) буде активно спостерігати за діями ВМФ РФ, а також візьме участь у навчальних заходах у районі Середземного моря, розповідає видання Infodefensa.

фрегат Іспанія
Фрегат "Мендес Нуньєс", фото — MC3 PAUL D. HONNICK

Як відзначається, фрегат буде виконувати завдання протягом чотирьох місяців — він вийде з порту Ферроль вже у п'ятницю, 18 серпня, а повернутися має 22 грудня. Всього на борту фрегата перебуватиме екіпаж з 232 військовослужбовців.

Читайте також: Іспанія модернізує за 10 млн євро кулемети зразка 1965 року на зразок 1968 року

"Основна мета цієї інтеграції — продемонструвати прихильність Іспанії НАТО і захистити інтереси Іспанії та її союзників, як чітко визначила міністр у своїх словах екіпажу", — цитує видання повідомлення іспанського оборонного відомства.

armada.defensa.gob.es
Фото — armada.defensa.gob.es

Нагадаємо, що "Мендес Нуньєс" належить до серії кораблів типу "Альваро де Басан" (F-100), корабель будували з травня 2003 року і спустили на воду у листопаді 2004 року, водночас до складу ВМС Іспанії фрегат увійшов у березні 2006. Фрегат оснащений зокрема бойовою системою Aegis Combat System з багатофункціональною РЛС SPY-1.

Раніше Defense Express розповідав про те, як Іспанія показала авіаносець Juan Carlos I в перископі 40-річної субмарини (S-71 Galerna або S-74 Tramontana).

Легкий авіаносець Juan Carlos I був введений до складу флоту у 2010 році, має водозаміщення у 27 тисяч тонн.

Читайте також: Іспанці за два роки "з нуля" зробили круту систему зі штучним інтелектом, щоб збивати ворожі дрони