xcounter
#

Флот США влаштує справжній "розпродаж" своїх кораблів: вік від трьох до восьми, старт з 2024 року

4996
USS Jackson (LCS 6). Всі фото: U.S. Navy
USS Jackson (LCS 6). Всі фото: U.S. Navy

Щодо покупців поки невідомо, але загалом на продаж кораблів дають два роки

Військово-морські сили США хочуть продати низку своїх кораблів у рамках іноземних військових продажів Foreign Military Sales (FMS) – у список потрапили низка доволі "молодих" військових кораблів, деякі з яких знаходяться в експлуатації менш як три роки, розповідають у виданні The War Zone.

Montgomery (LCS 8)
Montgomery (LCS 8)

Так, ВМС США протягом наступних двох років планують виставити на продаж шість своїх прибережний бойових кораблів Littoral Combat Ship (LCS), які створювалися у рамках доволі масштабної та дорогої програми, але зрештою мали низку проблем – відзначається, що на продаж підуть чотири кораблі класу Freedom і ще два кораблі класу Independence.

Читайте також: ВМС США отримали 13-ий корабель LCS для охорони побережжя

Зокрема у 2024 році виставлять на продаж два кораблі класу Independence: USS Jackson (LCS 6), який було введено в стрій у 2015 році і Montgomery (LCS 8), який ввели у стрій у 2016 році.

У 2025 році на продаж підуть чотири кораблі класу Freedom – USS Wichita (LCS 13), Billings (LCS 15), Indianapolis (LCS 17) і St Louis (LCS 19). Перші три з цих кораблів були введені в експлуатацію у 2019 році, четвертий – у 2020 році.

Про покупців наразі нічого невідомо, хоча можна припустити, що на ці кораблі вже могла б вишикуватися черга – як повідомляють у служби, кораблі, які планують продати у рамках FMS, будуть очікувати на свого покупця не більше двох років.

Читайте також: Хоча авіаносець USS Nimitz прослужить ще мінімум 3 роки, ВМС США вже планують його утилізацію