xcounter
#

F-35 разом з Rafale вчилися "зустрічати" ворожі літаки, роль агресора "грали" Eurofighter Typhoon

3496
Фото: Royal Air Force
Фото: Royal Air Force

Франція та Велика Британія хочуть якнайкраще відпрацювати взаємодію своїх винищувачів

Франція та Велика Британія провели спільні навчання, під час яких винищувачі двох країн були протестовані під час імітаційних навчань Griffin Dawn з відбиття загрози з повітря – про це розповідає видання Forces.net.

У навчаннях взяли участь британські літаки п’ятого покоління F-35 та французькі Rafale, а роль "агресора" – потенційної повітряної загрози – відігравали Eurofighter Typhoon, водночас французькі A330 забезпечували дозаправлення у повітрі.

Читайте також: Чим били по авіабазах РФ на понад 500 км та як рашисти "невдало" полювали на західну зброю: новини тижня війни від Defense Express

Навчання проходили над Північним морем, під час них повітряні сили двох країн також перевіряли, як французько-британська група відпрацьовує командування та управління. Загалом мета навчань Griffin Dawn – перевірити, як ефективно можуть працювати Об’єднані експедиційні сили (C-JEF) Франції та Великобританії.

Як відзначають військові, "навчання в цілому пройшли успішно і відгуки дозволять визначити напрямки для удосконалення.

Rafale M
Палубний винищувач Rafale M, ілюстративне фото з відкритих джерел

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Індія нарешті "послала" РФ з її аварійними МиГ-29К, та купила у Франції палубний Rafale M.

Читайте також: Вибух на авіабазі у Курську: які літаки рашисти тримали на аеродромі