xcounter
#

Чим били по авіабазах РФ на понад 500 км та як рашисти "невдало" полювали на західну зброю: новини тижня війни від Defense Express

18544
Ту-141 "Стриж", фото ілюстративне
Ту-141 "Стриж", фото ілюстративне

Таємнича зброя проти аеродромів РФ з Ту-95 та Ту-160 і як рашисти хотіли знищити французькі ЗРК – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Цей тиждень розпочався із доволі "вибухової" новини – на аеродроми "Енгельс" та "Дягілєво у РФ впали "бензовоз" та "недопалок" – і результатом одного з ударів стала перша для РФ втрата важкого бомбардувальника-ракетоносія Ту-95МС, а рашистські Ту-22М3 таємничо зникли після "бавовни" на аеродромі "Дягилево".

Водночас цікавим питанням залишається те, чим ЗСУ могли вдарити по аеродромах РФ на понад 500 км – одразу низка західних ЗМІ відзначають, що таким "генератором "бавовни" цілком може бути перероблені БПЛА Ту-141 "Стриж".

Читайте також: Рашисти підказали, де шукати їхні новітні БМПТ "Терминатор"

А поки ЗСУ б’ють по авіабазах з РФ, окупанти не полишають спроб "вполювати" зенітні ракетні комплекси, поставлені Україні західними союзниками – хотіли "Калібрами" чи "Кинжалами" знищити французькі ЗРК Crotale, але СБУ зловили шпигунів, які планували "вполювати" позиції наших ЗРК.

Crotale
Crotale NG на шасі Pasi, ілюстративне фото з відкритих джерел

Також з цікавого – у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ розповіли деталі, як наші льотчики навчилися увертатись від загрозиувертатись від загрози, а саме від ракет Р-37 з МиГ-31 – деталі розповів Герой України льотчик Вадим Ворошилов на позивний Karaya.

Водночас представники уряду та парламенту України продовжують закликати адміністрацію президента США Джозефа Байдена та членів Конгресу з тим, щоб вони дозволили передати ЗСУ касетні боєприпаси до 155-мм артилерії та ракетних систем типів M270 та M142 HIMARS. Що це за касетні боєприпаси – розповідали в окремій публікації.

Наостанок – У BAE показали, як виглядає надсучасне виробництво артилерійських боєприпасів на десятки тисяч снарядів на рік. Виробництво боєприпасів - складний високотехнологічний процес, який майже не потрапляє в об'єктиви, тому кадри вийшли доволі цікавими.

Читайте також: У BAE показали, як виглядає надсучасне виробництво артилерійських боєприпасів на десятки тисяч снарядів на рік (відео)