xcounter
#

Рашисти використовують МиГ-31 із Р-37 проти літаків ЗСУ, наші льотчики вміють увертатись від загрози

52208
Рашистські МиГ-31БМ, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистські МиГ-31БМ, ілюстративне фото довоєнних часів

Росіяни працюють за "радянськими рейками", тому їх ракети йдуть "у молоко"

Командування Повітряних Сил ЗСУ опублікувало відео-інтерв’ю з майором, льотчиком Вадимом Ворошиловим на позивний Karaya. Цей пілот 12 жовтня 2022 року на своєму МіГ-29 збив п’ять "літаючих мопедів" типу Shahed-136, а після того як винищувач зазнав важких пошкоджень та втратив керування, Karaya зміг відвести свій "борт" подалі від населеного пункту (як потім виявилось, це була Вінниця).

Майор Вадим Ворошилов 8 грудня 2022 року отримав Героя України, з нагоди чого власне й було інтерв’ю.

Читайте також: Окупанти літають над Кримом на старих та рідкісних Су-27СМ, яких мають півсотні

Під час цього Karaya розповів зокрема, що під час одного з вильотів 20 вересня 2022 року його МіГ-29 намагався на дальній дистанції атакувати рашистський винищувач МиГ-31 із ракетами "повітря-повітря" типу Р-37. І це можна вважати першим підтвердженням саме з українських джерел, що орки використовують свої МиГ-31 для повітряної війни проти України.

Рашистські МиГ-31БМ, ілюстративне фото довоєнних часів

Зазвичай у нас прийнято говорити про МиГ-31 саме як носія гіперзвукової ракети "Кинжал". Але базова функція цього літака – саме винищувач. The Military Balance 2022 вказує, що на кінець минулого року "ВКС РФ" мали в своєму розпорядженні 85 винищувачів типу МиГ-31БМ.

Радянський Союз створював МиГ-31БМ для того, щоб перехоплювати цілі «стратегічного» рівня – тобто стратегічні бомбардувальники, "повітряні танкери" та літаки радіолокаційного дозору (AWACS) на дальніх рубежах. За радянських часів основним озброєнням мала бути ракета Р-33, РФ в 2017 році уже поставила на озброєння черговий "аналогов нєт" класу "повітря-повітря" Р-37М. Як стверджують рашистські пропагандони, Р-37М здатна вражати цілі на дистанції до 400 км. Але як заявив в своєму інтерв’ю Герой України майор Вадим Ворошилов, "дальність Р-37М в 400 км існує лише в голові пропагандистів каналу "Звезда".

Рашистський МиГ-31БМ, ілюстративне фото довоєнних часів

Він також підтвердив, що рашисти проти наших літаків доволі часто використовують МиГ-31БМ з ракетами Р-37М. І наші льотчики тактичної авіації навчились увертатись від такої загрози, бо росіяни діють "за рейками радянських схем".

Читайте також: Рашистські Ту-22М3 таємничо зникли після "бавовни" на аеродромі "Дягилево" (фото)