xcounter
#

Окупанти літають над Кримом на старих та рідкісних Су-27СМ, яких мають півсотні

9368
Рашистські Су-27, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистські Су-27, ілюстративне фото довоєнних часів

Схоже, це саме ті літаки, які рашистам не шкода втратити у випадку чергової "бавовни"

Російські пропагандони з каналу Міноборони РФ "Звезда" розповіли, що зараз небо над тимчасово окупованим Кримом патрулює їх 38-ий винищувальний авіаполк "ВКС РФ", що озброєний старими винищувачами Су-27СМ та дислокований на аеродромі "Бельбек" поблизу тимчасово окупованого Севастополя.

Так рашисти вперше за весь час війни "засвітили", що взагалі використовують настільки морально застарілі літаки для ведення війни проти України, пише портал The Drive.

Читайте також: Росіяни хизуються "чудо-гвинтокрилом" Ми-8МТПР-1, що має захищати ворожі літаки
Зліт рашистського Су-27СМ з летовища "Бельбек" під час війни проти України, грудень 2022 року, зображення з відкритих джерел

При цьому кремлівські пропагандони також показали "стандартне" бойове навантаження, з яким використовуються Су-27СМ – дві ракети типу Р-27 та чотири ракети типу Р-73. І розповіли, що в першу чергу літаки цього типу використовують для "полювання" за невідомими безпілотниками, що несуть "бавовну" об’єктам загарбників у тимчасово окупованому Криму. Також – для прикриття ударних літаків "ВКС РФ", які намагаються атакувати позиції ЗСУ на Півдні.

Порівняно з базовим варіантом, Су-27СМ має більшу дальність виявлення цілей, кращу маневреність і може брати більше пального для виконання бойових завдань. За даними The Military Balance 2022, на кінець минулого року в строю "ВКС РФ" було лише 48 винищувачів типу Су-27СМ та 24 літаки типу Су-27СМ3.

Процес підготовки Су-27СМ до вильоту, грудень 2022 року, стоп-кадр від кремлівських пропагандонів

Ймовірно, Су-27СМ для рашистів – це саме той тип літака, який їм не шкода втратити у випадку чергового прильоту "бавовни" по військовим об’єктам в тимчасово окупованому Криму. І саме тому на 9 місяць війни у росіян почали "вспливати" настільки "давні" екземпляри авіаційної техніки.

Читайте також: Окупанти в Криму використовують раритетні Бе-12 для "полювання" на "бавовну"