xcounter
#

Вибух на авіабазі у Курську: які літаки рашисти тримали на аеродромі

23453
Пожежа на авіабазі у Курську
Пожежа на авіабазі у Курську

Черговий ранок для РФ розпочинається з "бавовни" на авіабазі, на цей раз у Курську

Після атаки аеродромів стратегічної авіації РФ "Енгельс" під Саратовом та "Дягілево" під Рязанню, під удар потрапив військовий аеродром у Курську.

Як повідомив губернатор Курської області Роман Старовой, "у результаті атаки безпілотника" спалахнув нафтонакопичувач". З огляду на повідомлення місцевих атака сталась близько 6 ранку за місцевим часом (о 7 ранку по Києву).

Читайте також: Рашисти бояться, що з B-21 впорається лише потужна ешелонована ППО разом з літаком, якого ще не існує

Також вже є кадри безпосередньо з місця подій, на яких видно займання резервуарів з паливно-мастильними матеріалами.

Але більшість літаків розміщуються у північній частині літовища на стоянках. Зазначимо, що аеродром у Курську є спільним для цивільної та військової авіації, але з початку рашиського вторгнення став виключно військовим аеродромом. На ньому штатно базується 14-й винищувальний авіаполк, який зараз озброєний Су-30СМ.

Водночас супутникові знімки за серпень цього року демонструють те, що авіабаза у Курську активно використовується для розміщення штурмовиків Су-25 та вертольотів Ка-52.

авіабаза Курськ
Авіабаза "ВКС" РФ у Курську, знімки Maxar у сервісі Google Earth за серпень 2022 року

Також на супутникових знімках видно літаки МиГ-29СМТ, які полк експлуатував з 2009 по 2018 рік та продовжують знаходитись на зберіганні просто неба.

Цілком можливо, що станом на зараз всі літальні апарати розосереджені. Водночас склад паливно-мастильних матеріалів є доволі зручною ціллю для атаки. Виведення його з ладу створює значні складності для експлуатації всіх літаків та вертольотів, тобто на певний час може зменшити активність експлуатації всієї авіабази.

Зазначимо, що окрім атаки на авіабазу у Курську, у РФ повідомили про успішну атаку "безпілотників" на нафтобазу російського державного резерву - "Комбінат Слава". Цей об'єкт розташований у Брянській області. Наразі рашисти заявляють, що нібито резервуари були пусті та взагалі нічого страшного.

Читайте також: Чи можна сказати, що ракетний удар РФ – це миттєва помста за "бавовну" на авіабазі з Ту-95МС та Ту-160