xcounter
#

Рашисти бояться, що з B-21 впорається лише потужна ешелонована ППО разом з літаком, якого ще не існує

5354
B-21 Raider
B-21 Raider

Після презентації у США новітнього "бомбера" шостого покоління, у РФ задумалися про те, чим же вони будуть протистояти такій зброї

Початок грудня для авіації США та й світу загалом можна назвати дійсно історичним – компанія Northrop Grumman продемонструвала свій новий стелс-бомбардувальник B-21 Raider.

І хоча наразі про нього мало що відомо, у РФ вже задумалися, а чи зможуть вони протистояти цьому літаку шостого покоління вже наявними системами, які є "в активі" російської оборонки?

Читайте також: ЗСУ знищили таємничою ракетою новітню РЛС рашистів до С-400 (фото)

Так, перше питання, на яке хочуть відповісти рашисти – як з сучасним B-21 Raider впорається розпіарена російська новітня система протиповітряної оборони С-500. Втім, в оцінці новітнього B-21 окупанти вирішили чомусь применшити можливості новітнього "бомбера" до літаків попереднього покоління.

"Та версія, яка приступить до випробувань через рік, за характеристиками знаходиться на рівні літака B-2 – стелс-бомбардувальника, що вже є на озброєнні американців. З ними до цього часу комплекси С-400 та С-500 справлялися у звичайному режимі", – каже ексначальник ЗРВ Командування спеціального призначення Сергєй Хатильов.

Він вважає, що основною зброєю проти B-21 буде С-500, локатор якого нібито зможе виявляти стелс-бомбардувальник шостого покоління на дальності до 600 км, стверджуючи, що "з точки зору радіолокаційної помітності особливих труднощів для виявлення не буде".

С-500 ЗРК РФ
ЗРК С-500 під час випробувань

Загалом же на це питання відповісти складно, бо насправді поки що незрозуміло, яка саме "начиння" і які "ноу-хау" у плані озброєння та систем отримає B-21 Raider. Також не варто забувати і про той факт, що B-21 зможе запускати ракети й далеко за межами зон ураження російської ППО.

Тому у ширшому вимірі за межами одного лише С-300 рашисти мріють про "винищувач дальнього. перехоплення, який у нас наразі розробляються", але насправді кажуть, що вихід проти B-21 один – "побудова ешелонованої, інтегрованої, під єдиним управлінням і в реальному масштабі часу система ППО, як з дальнім перехопленням винищувальною авіацією, так і взаємодія зенітних ракетних комплексів, систем всі типів та класів, а також сучасну розвідку на дальніх підступах з використанням протиракетних станцій виявлення на кшталт "Воронеж" чи "Контейнер".

Втім, питання як завжди у тому – як саме така комплексна система, яку малюють собі в уяві рашисти, покаже себе на практиці та чи зможе вона протистояти новітнім технологіям 21-го сторіччя.

Читайте також: Як вдалось зберегти в таємниці програму B-21 Raider, і скільки бомбардувальників планує замовляти Пентагон