xcounter
#

Для захисту субмарини від дронів у РФ пішли на анахронізм з кулеметом в стилі Першої світової

34974
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, архівне фото з відкритих джерел
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, архівне фото з відкритих джерел

Ворог демонструє масштаб страху перед катерами-камікадзе навіть у тих районах, де поява малоймовірна

Профільні російські ресурси пишуть, що в акваторію Балтійського моря на випробування вийшов дизель-електричний підводний човен Б-587 "Великие Луки" проекту 677, будівництво якого відбувалось на потужностях в Санкт-Петербурзі.

При цьому на фото цього підводного корабля під час ходових випробувань можемо побачити одну специфічну деталь, а саме- встановлений на рубці кулемет калібру 12,7 мм, очевидно для захисту від ймовірної атаки БПЛА чи морських дронів.

Читайте також: З’явилися дані, скільки зброї ЄС купує "за кордоном", і там невтішні для них цифри
Російська субмарина Б-587 "Великие Луки" на випробуваннях, 12,7 мм кулемет встановлений на рубці, вересень 2024 року, фото з відкритих джерел

Така деталь у самих рашистів викликала настрій в стилі "що такими темпами дійде і до відродження палубної артилерії на підводних човнах", ну бо кулемет на дизель-електричній субмарині – це уже анахронізм в стилі Першої світової. Тим більш, що установка такого озброєння на підводних кораблях цього проекту аж ніяк не передбачалась.

Можна зрозуміти логіку, чому російські військові вирішили піти аж на такі міри перестороги, і "підсилитись" кулеметом на підводному човні. Навіть якщо мова про акваторію Балтійського моря, де в теорії російському флоту наші дрони ще не можуть загрожувати.

Бо тут мова про те, що росіяни змогли збудувати та вивести на початкові етапи випробувань уже третій підводний корабель новітнього проекту 677, до цього моменту були повідомлення лише за дві субмарини такого проекту – Б-585 "Санкт-Петербург" та Б-586 "Кронштадт".

Два напівзанурені підводні човни ЧФ РФ в акваторії Новоросійська, 17 травня 2024 року, джерело - MT_Anderson

Можна зробити поправку і на те, що мовляв під час випробувань свого підводного човна в акваторії Балтійського моря рашисти можуть думати, що "копіюють" практику американського флоту. Бо, наприклад, уже в травні 2024 року було повідомлення, що у США штурмовики A-10 почали супроводжувати атомні субмарини.

Але з іншої сторони, тоді треба зробити поправку і на те, що в акваторії Чорного моря росіяни можуть піти на ще більш фантасмагоричні заходи по захисту своїх підводних човнів – носіїв ракет "Калибр" від можливих ударів дронів Сил оборони України.

Тим більш, уже була історія й про те, що росіяни тримають свої субмарини на базі в Новоросійську в напівзануреному стані, і вже тоді виникали питання про те, навіщо це.

Також раніше Defense Express писав і про те, що росіяни збудували дерев'яний 56-метровий макет замість потопленого човна "Ростов-на-Дону".осіяни збудували дерев'яний 56-метровий макет замість потопленого човна "Ростов-на-Дону".

Читайте також: Пентагон розкрив скільки зараз США виробляють ракет до HIMARS та Pariot, а також артилерійських снарядів