xcounter
#

Дійсно чудова новина про повну безпорадність С-300/400 рашистів: уражено одразу три комплекси в Криму

14964
Ракета ATACMS, фото ілюстративне, джерело — U.S. Army Acquisition Support Center
Ракета ATACMS, фото ілюстративне, джерело — U.S. Army Acquisition Support Center

Російські зенітні ракетні комплекси, а особливо С-400, дедалі частіше "зустрічаються" з далекобійним озброєнням, яке є в наявності Сил оборони України

Генеральний штаб України оприлюднив повідомлення, в якому йдеться про те, що наші військові за допомогою далекобійного озброєння сьогодні вночі, 10 червня, уразили одразу три позиції зенітних ракетних комплексів російського війська у тимчасово окупованому Криму.

Поки що деталі з ураження цілей наступні — відзначається, що в районі Джанкоя наші військові поцілили по дивізіону новітнього російського ЗРК С-400, а біля Чорноморського та Євпаторії — уражено два дивізіони ЗРК С-300. Причому йдеться про те, що російській ППО не вдалося перехопити жодної з випущених ракет.

Читайте також: Поляки вирішили не виключати, що могли передати Україні С-200
ATACMS
Пуск ракет ATACMS по рашистах, фото ілюстративне

З важливого — у Генштабі зазначають, що після наших ударів у визначених районах було зафіксовано зупинку роботи радарів комплексів. Це говорить про надзвичайно ефективні удари, які фактично паралізували роботу одразу трьох ЗРК. Крім того, була зафіксована також детонація боєкомплектів як в районах ураження двох ЗРК С-300, так і С-400.

Загалом варто відзначити, що останнім часом новини про ураження ворожих зенітних ракетних комплексів, а особливо С-400, з’являються дедалі частіше.

Так, ще у квітні на авіабазі в тимчасово окупованому Джанкої було уражено російський ЗРК С-400, який виявився безпорадним проти балістичних ракет С-400. Судячи про нове ураження у цьому районі ворог, принаймні поки що, роботи над помилками не зробив.

уражений ЗРК С-400
Уражений ЗРК С-400, фото ілюстративне

Також ворожі С-400 нищилися і на значно менших відстанях. Зокрема 22 травня було уражено комплекс поблизу Моспіне у Донецькій області, у 40 км від лінії фронту. Згодом з’явилася інформація про ще один знищений С-400, цього разу за 60 км від лінії фронту.

А на початку цього місяця з’явилися фото зі знищеним С-400 вже у Бєлгородській області, безпосередньо на території РФ, і на кадрах можна чудово побачити, що роблять з РЛС цього комплексу ракети GMLRS.

Читайте також: Чим історично важлива атака наших БПЛА біля Таганрогу, навіть якщо там про буксир та баржу