xcounter
#

Ще один знищений С-400 і чудове відео, як російські ЗРК "перехоплюють" ATACMS

34045
Ще один знищений С-400 і чудове відео, як російські ЗРК "перехоплюють" ATACMS

Розрахунок російського С-400 відстріляв шість ракет лише по одному ATACMS із закономірним результатом

ЗСУ продовжують методичне знищення російських систем ППО, включно із найбільш далекобійними С-400 і зараз у мережі розійшлось відео, яке знято з розвідувального дрона, який не лише виявив та передав цілевказівку, але й зафіксував момент знищення російського ЗРК С-400.

І це відео є чудовою ілюстрацією того, як російські аналоговнєтні ЗРК вміють перехоплювати балістичні ракети. Зокрема видно, як здійснюється послідовний пуск шістьох зенітних ракет після чого позицію С-400 накривають касетні суб-боєприпаси. А це вже призводить до знищення російського ЗРК із РЛС.

Читайте також: Кабіна новітнього B-21 Raider має дуже дивні вікна, не кажучи вже про розміри

І на фоні цього чудового фаєр-шоу треба звернути увагу на декілька додаткових речей. По-перше - кількість ракет, яка була випущена С-400. Бо у кожного ЗРК є такий параметр, як канальність - скільки цілей можливо одночасно обстрілювати і яку кількість ракет наводити на одну ціль одночасно.

Для ЗРК С-400 задекларовані показник до шести цілей, які можливо одночасно обстрілювати, по кожній з яких можливо направити по дві ракети. Цей показник визначений саме для зенітного ракетного комплексу 98Ж6, який складається з РЛС 92Н6 та до 12 пускових, хоча зазвичай 4-6. Нагадаємо, що пункт бойового керування 55К6, а також РЛС 91Н6, 96Л6, 40К6М - це засоби вищого рівня, і входить, як у РФ це називають "система ППО С-400".

С-400 склад

Тобто на відео саме ЗРК С-400 98Ж6 з РЛС та чотирма пусковими. І попри те, що він має обстрілювати одночасно шість цілей, він здійснює послідовні залпи з паузою між ними. Це, скоріш за все, вказує, що обстрілювалась одна ціль, яка і була єдиною. Бо ATACMS, якщо і запускаються у кількості більше за одну, то залпом і тоді аналогічний одночасний залп зенітних ракет виконував і С-400.

Таким чином розрахунок російського ЗРК, який фіксував на радарах балістичну ракету, що наближалась до них, випускав по ній зенітні ракети парами, бачив, як це не призводить до результату й продовжував безпорадні пуски аж поки ATACMS не уразив їх.

Важливо також зазначити місце подій, яке вже було геолоковано: у полях між невеликими селищами Строїтель, Обрізне та Колоски у Донецькій області за 60 км від лінії фронту та лише у 13 км від кордону РФ.

знищений с-400 на мапі

Також варто зазначити, що наразі існує дискусія, чи не є цей знищений ЗРК тим, фото якого з'явились вчора, 23 травня. Але там мова також йшла про С-400, але поряд із Моспіне, що у 45 км від лінії фронту.

Читайте також: "Зоряні війни" проти РФ: чому на вузол зв'язку під Алуштою пішло одразу чотири ATACMS