xcounter
#

З ATACMS по С-400 поблизу Моспіне: увагу треба звернути на дальність удару

16288
З ATACMS по С-400 поблизу Моспіне: увагу треба звернути на дальність удару

ЗСУ знищили черговий С-400, але у цій ситуації відстань на якій це було зроблено говорить про дуже багато речей

У мережі з'явилось фото з результатом успішної роботи українських ракетників, які уразили доволі дорогу та важливу ціль - зенітний ракетний комплекс С-400.

Місце подій задекларовано, як район Моспіне у Донецькій області, точніше невеликий польовий аеродром часів ДОСААФ. А на фото та відео дійсно зафіксовано ураження машин цього ЗРК та двигун ракети ATACMS.

Читайте також: Щоб бити з гелікоптерів по кораблях на 100 км, Румунія обирає ракети Marte ER

За поки непідтвердженою інформацією знищено дві пускових, ще одну пошкоджено, РЛС 96Л6 та пункт управління - знищено. І хоча нібито втрат у живій силі немає, це виглядає малореальним. А сам удар був завданий вчора, 22 травня.

Зазначимо, що цей удар був знятий місцевими мешканцями, які також зафіксували й касетні суббоєприпаси від ATACMS.

В цій ситуації увагу слід звернути не те, що Моспіно заходиться не у надто глибокому тилу - у 40 км від лінії фронту. І на такій дальності ЗРК був у зоні удару не те що ATACMS, а й GMLRS з дальністю знищення цілей до 80 км, з логічним відступом від переднього краю.

моспіно
Орієнтовна лінія фронту за даними DeepState

Водночас ворог чомусь наблизив С-400 саме на таку дальність. Або відчуваючи себе у безпеці, або маючи потребу закрити прогалину у ППО саме на цій ділянці, або намагаючись використати свій ЗРК, для далекобійних ударів. Але у будь-якому випадку для рашистів все завершилось цілком закономірно.

Оновлено: згодом з'явилась альтернативна думка, що цей ЗРК знаходився не біля Моспіно, а у полях між невеликими селищами Строїтель, Обрізне та Колоски у Донецькій області за 60 км від лінії фронту та лише у 13 км від кордону РФ. На користь цього говорить відео зі знищенням С-400, який безрезультатно намагався перехопити ATACMS.

Читайте також: Як США зробили 400 PAC-2 під Patriot до операції "Буря в пустелі", і чи можна таке повторити