xcounter
#

Результат "успішного перехоплення" С-400 балістичних ракет ATACMS у Джанкої

49588
Результат "успішного перехоплення" С-400 балістичних ракет ATACMS у Джанкої

Удар по авіабазі Джанкой в окупованому Криму досяг своєї цілі та знову довів, що С-400 немає задекларованої можливості збивати балістичні цілі

На авіабазі в окупованому Джанкої у результаті удару знищено ЗРК С-400, який його прикривав від ракетного удару. Про це говорить поки не підтверджений знімок, який зроблений на місці подій. Також є попередня інформація, що у результаті удару ліквідовано близько 30 та поранено 80 рашистів.

Зазначимо, що на супутникових знімках аеродрому зроблених у березні дійсно зафіксовано розміщення комплексу С-300 або С-400. Також використання цього комплексу для прикриття не лише авіабази з якої вильоти здійснюють ударні вертольоти та штурмовки, а й важливого залізничного вузла, є абсолютно логічним.

Читайте також: Надійний зв’язок за низькою ціною: українські радіостанції HIMERA будуть постачати у США та інші країни

Але якщо інформація щодо знищення С-400 підтвердиться, то це буде доведення його безпорадності перед балістичними ракетами. А саме таку можливість для цього ЗРК активно декларує РФ.

Зазначимо, що до цього С-400 в окупованому Криму вже знищувались, з останнього - поблизу Оленівки на мисі Тарханкут та у районі між селищами Молочне, Уютне та Заозерне. Тоді повідомлялось, що для ураження цих ЗРК було використано комбіновану атаку з дронів-камікадзе та крилатих ракет, включно з адаптованим під цю задачу "Нептуном".

Тоді безпорадність С-400 у боротьби проти таких цілей було прямо доведено. При цьому не лише у випадку комбінованої атаки, бо питання виникли щодо можливості цього російського ЗРК помічати малорозмірні цілі загалом. Бо момент ураження С-400 було знято з розвідувального дрона.

Але у випадку з ураження С-400, то мова йде про балістичні ракети ATACMS, як мінімум, самі рашисти бідкались на те, що саме їх було застосовано. А це вже означає доведення того факту, що С-400, попри усі декларації, не може перехоплювати навіть доволі старі балістичні ракети від тактичних ракетних комплексів. При цьому мова не йде про необхідність навіть перенавантажувати канальність російського ЗРК, бо, як говорять самі рашисти, ракет ATACMS було лише дві.

Читайте також: Аукціон на іспанські M60A3 TTS скасували, але чи в боєздатному стані ці танки і скільки машин хотіли продати