xcounter
#

Надійний зв’язок за низькою ціною: українські радіостанції HIMERA будуть постачати у США та інші країни

7690
Радіостанції HIMERA G1
Радіостанції HIMERA G1

Радіостанції від HIMERA позитивно зарекомендували себе на полі бою, зокрема і в умовах дії ворожих засобів радіоелектронної боротьби

Українська оборонна компанія HIMERA, відома своїми засобами зв’язку, уклала ексклюзивну дистриб’юторську угоду з американською компанією Reticulate Micro (спеціалізується на забезпеченні захищеного зв’язку), яка буде постачальником тактичних захищених систем зв’язку HIMERA G1 Pro у США, і також буде співпрацювати з іншими закордонними замовниками.

Як відзначив Джошуа Краєр, президент і головний виконавчий директор Reticulate Micro, радіостанції HIMERA заповнюють прогалину між недорогими небезпечними засобами зв’язку і радіостанціями "з преміум-функціями та відповідними цінами". "Ми не прагнемо конкурувати з великою програмою класичних тактичних радіостанцій MESH й насправді вважаємо, що технологія HIMERA є доповненням до багатьох радіостанцій, які зараз знаходяться на озброєнні сил США та коаліції", — зауважив він.

Читайте також: У HIMERA створили модем, щоб оператори дронів були "невидимими" для ворожих засобів розвідки

За словами іншого представника американської компанії Луїса Сазерленда, старшого директора з розвитку бізнесу, сьогодні "немає жодного постачальника, який міг би запропонувати таку можливість за таку ціну". Він наголошує, що українські радіостанції HIMERA G1 Pro ефективно демонструють себе на полі бою і пропонують підрозділам на полі бою низку можливостей "за дуже низькою ціною".

"Ми раді тісно співпрацювати з Reticulate, щоб набагато швидше доставляти наші продукти користувачам, які їх потребують. Партнерство з Reticulate Micro — це можливість об'єднати багато знань та досвіду зі світового оборонного ринку та об'єднати їх з тим, чого ми навчилися в Україні, щоб створювати ще кращі продукти. Ми створювали наші продукти з думкою про користувачів - щоб вони були простими у використанні та вирішували конкретні проблеми, з якими стикаються ті, хто перебуває на передовій на полі бою", — відзначив співзасновник компанії HIMERA Міша Рудомінський.

Нагадаємо, що компанія HIMERA була заснована у 2022 році, і забезпечує потребу українських військових у тактичних захищених радіостанціях — станом на сьогодні українському війську передано тисячі радіостанцій від компанії, і в HIMERA продовжують нарощувати цю кількість, а також постійно удосконалюють свою продукцію відповідно до потреб поля бою та відгуків від військових.

Радіостанція HIMERA G1 Pro використовує технологію ППРЧ (псевдовипадкове переналаштування робочої частоти), що довела свою стійкість до ворожих систем радіоелектронної боротьби. G1 Pro буде використовувати симетричне шифрування AES 256 та Post-Quantum для підвищення продуктивності та безпеки. Про доступне та ефективне рішення від проєкту HIMERA Defense Express раніше детально розповідав у розмові з представником компанії HIMERA.

Читайте також: Mesh-мережа стала реальністю: радіостанції HIMERA отримали нову цікаву опцію