xcounter
#

Mesh-мережа стала реальністю: радіостанції HIMERA отримали нову цікаву опцію

3045
Радіостанції HIMERA, ілюстративне фото від розробника
Радіостанції HIMERA, ілюстративне фото від розробника

Тепер кожна радіостанція HIMERA може працювати як ретранслятор

Команда українських розробників, яка розробляє та виготовляє системи зв’язку у рамках проєкту HIMERA, представила новий функціонал для своїх радіостанцій — про це фахівці розповідають на своїй сторінці у Facebook.

"Ділимося з вами новиною, до публікації якої команда HIMERA пройшла довгий шлях. Повідомляємо, що відтепер у HIMERA зʼявився супер важливий функціонал – MESH", — розповідають розробники.

Читайте також: Надійний зв’язок, коли РФ глушить своїм РЕБ: доступне та ефективне рішення від проєкту HIMERA

Тепер радіостанції HIMERA можуть створювати цифрову мережу зразка MANET, яка підтримує ретрансляцію та передачу даних навіть у випадку, коли пряме з’єднання між точками відсутнє.

радіостанції HIMERA
Виробництво українських радіостанцій HIMERA, фото ілюстративне

Водночас всі станції, які об’єднані в мережу, можуть і надалі працювати з псевдовипадковим перелаштуванням робочої частоти (ППРЧ) та з шифруванням так, як вони це роблять у прямому режимі.

Нагадаємо, що у рамках проєкту HIMERA ініціативна команда українських розробників працює над удосконаленням та виробництвом власних портативних радіостанцій, призначених для забезпечення зв’язку на рівні "взвод-відділення".

Відео ілюстративне

Виробники HIMERA позиціонують ці засоби зв’язку як доступне та надійне рішення, яке здатне працювати в умовах активної роботи ворожих засобів РЕР та РЕБ і забезпечувати зв’язок у межах підрозділу на відстанях у 2-3 км.

Про те, як забезпечити надійний зв’язок, коли РФ глушить своїм РЕБ, скільки радіостанцій HIMERA виробляють на місяць і з якими викликами сьогодні зіштовхуються виробники Defense Express раніше детально спілкувався з представником проєкту HIMERA Олексієм Олійником.

Читайте також: Різанина високоточним озброєнням від ЗСУ: у районі Бахмута знищено аналоговнетну станцію РЕБ РФ "Тирада-2" та інші цілі