xcounter
#

Як виглядає наче ціла РЛС С-400 після зустрічі із HIMARS: приклад з Бєлгородській області

41303
Уражений ЗРК С-400
Уражений ЗРК С-400

Також фото та відео зі знищеним С-400 у Бєлгородській області є чудовою відповіддю на питання щодо можливості перехоплення ракет GMLRS з HIMARS

У мережі з'явилась фіксація результату успішного удару HIMARS по російському ЗРК С-400, який знаходився у Бєлгородській області. Це є наочною демонстрацією важливості завдання ударів по ворогу на його території, яка була знята лише днями.

А окрім того ці фото демонструють, що відбувається з технікою окупантів під час зустрічі із ракетами GMLRS.

Читайте також: ЗСУ FPV-дронами розгромили колону рашистів у Курській області: діяли за класикою (відео)

Увагу слід приділити одному з фото, яке знято із даху РЛС 92Н6, на якому видно знищення двох пускових та ураження (як мінімум) машин забезпечення, хоча можливо що одна з машин - пункт бойового управління.

Якщо з пусковими все зрозуміло, бо після детонації чи вигорання твердого палива у зенітних ракетах мова йде про повне знищення, то справедливим питанням буде - які пошкодження отримало "серце" ЗРК - радіолокаційна станція 92Н6. Тому треба придивитися до самої антени РЛС, яка отримало, лише у частині що потрапила у кадр, близько півсотні пробоїн.

GMLRS С-400

Це результат дії бойової частини ракети GMLRS, яка оснащена вольфрамовими кульками, які і є уражаючими елементами. Defense Express вже описував, що відбувається, коли вибухає високоточний боєприпас GMLRS від HIMARS і чому від нього не сховаєшся. Але можемо просто повторити відео:

А таке ураження - гарантоване виведення радіолокаційної станції з ладу, без якої С-400 працювати не може. При цьому виведення на дуже довгий ремонт, якщо він взагалі буде визнаний доцільним. Бо головний інструмент машини - прошитий наскрізь по всій площині. Хоча під час зйомки з дрона, а тим паче із супутника, сама РЛС буде виглядати абсолютно цілою.

92Н6 РЛС С-400
РЛС 92Н6 та пускова ЗРК С-400

Таким чином у ворога мінус ще один ЗРК С-400, якими рашисти зараз намагаються "залатати" діри у власній системі ППО і розміщують на відносно малій дальності від фронту чи кордону. Зокрема верифіковано ураження С-400 за допомогою ATACMS на дальності лише 60 км від лінії фронту.

Читайте також: Ірак замість С-400 хоче замовити корейський KM-SAM: цей ЗРК вже вичавив С-400 зі Сходу