xcounter
#

Четверта масована ракетна атака РФ по Україні у 2024 році: було випущено 64 ракет та дронів

3083
Наслідки ракетної атаки РФ 7 лютого 2024 року у Києві (фото:  Фото: Владислав Васильченко/Суспільне)
Наслідки ракетної атаки РФ 7 лютого 2024 року у Києві (фото: Фото: Владислав Васильченко/Суспільне)

7 лютого РФ здійснила комбінований удар з використанням ОТРК "Искандер", Ту-22М3, Ту-95МС, випустила крилаті ракети "Калібр" та традиційні Shahed-и

У ніч на 7 лютого РФ здійснила четверту за рахунком у 2024 році масовану комбіновану атаку по українських містах з використанням літако-снарядів та ракет повітряного та наземного базування.

Відповідно до офіційного зведення, загалом ворог випустив 64 засоби повітряного нападу, з яких 29 крилатих ракет типу Х-101 з 10 літаків Ту-95МС, чотири високошвидкісні Х-22 з Ту-22М3, 3 крилаті ракети "Калибр" морського базування, 5 зенітних ракет від С-300, три балістичні ракети з ОТРК "Искандер-М", а також 20 дронів типу Shahed-136.

Читайте також: РФ отримала білоруські установки для виробництва двигунів під Т-72Б3 і Т-90М

Силами оборони України, з 29 крилатих ракет повітряного базування знищено 26, всі три "Калибри" та 15 з 20 дронів типу Shahed-136.

Сама атака була розтягнута за часом, й перша хвиля атаки традиційно складалась із дронів типу Shahed-136, які були декількома хвилями випущені ще пізно ввечері 6 лютого та прямували з південного напряму у напрямку Миколаївської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей, активно маневрували, але загроза була ліквідована станом на 02:30.

Приблизно в той самий час, Повітряними силами повідомлено про зліт з аеродрому "Оленья" (Мурманська область, РФ) кількох Ту-95МС, які згодом здійснили пуски крилатих ракет типу Х-555 та Х-101. Близько 06:00 перша група крилатих ракет почала входити у повітряний простір України у Сумській області, було повідомлено про нову групу Shahed-ів з південного напряму, а ворог почав обстрілювати Харків з ЗРК С-300.

Станом на 06:20 у повітряному просторі перебувало декілька груп крилатих ракет. Через 20 хвилин було повідомлено про пуски ракет Х-22 з Ту-22М3. Близько 07:00 - про повторні пуски крилатих ракет. А через приблизно 40 хвилин - про пуск високошвидкісної ракети по столиці, яка відбивалась від атак крилатих ракет з різних напрямів.

Під час атаки, як повідомляє Київська міська військова адміністрація, лише по столиці було випущено понад два десятки крилатих ракет, які заходили хвилями з різних напрямів. Є влучання у житловий багатоповерховий будинок та СТО у південному Голосіївському районі, а також пошкодження мережі електроживлення у східному Дніпровському районі.

Станом на момент публікації відомо про 11 постраждалих, але у зруйнованих квартирах ще можуть знаходитись люди. У Київській області пошкоджено 10 приватних будинків, без постраждалих.

У Миколаєві одна з російських ракет вдарила по приватному сектору, пошкоджено 20 будинків. Відомо про одного загиблого.

У Харкові місцева влада повідомляє про влучання у нежитлові об'єкти, за даними ДСНС України, постраждало дві особи.

У Львівській обласній військовій адміністрації повідомили про влучання у промисловий об'єкт у Дрогобичі, ще одну ракету було збито у Стрийському районі.

Ця атака стала четвертим масованим ворожим ударом по Україні з початку року, після атак: 8 січня, 13 січня та 23 січня.

Читайте також: У Збройних Силах України буде створено новий рід сил