xcounter
#

Ракетна атака РФ 23 січня: ворог випустив 41 ракету, більшість балістичні та Х-22, збити вдалось лише частину

2401
Ракетна атака РФ 23 січня: ворог випустив 41 ракету, більшість балістичні та Х-22, збити вдалось лише частину

З 41 ракети, які РФ випустила по Україні 23 січня, 24 були зенітними та балістичними ракетами, а також високошвидкісними Х-22, знищення яких потребує потужних ЗРК типу Patriot

Сьогодні, 23 січня, РФ знову здійснила далекобійну атаку по Києву та Харкову, а також Павлограду у Дніпропетровській області. Загалом, відповідно до повідомлення від прес-служби Головнокомандувача ЗСУ, ворог випустив 41 ракету, з яких лише 15 було крилатих ракет типу Х-555 та Х-101, а також дві керовані типу Х-59.

Всі інші - це балістичні, зенітні та високошвидкісні Х-22, які для знищення потребують потужних ЗРК типу Patriot. Зокрема мова йде про чотири зенітні ракети з С-300 та С-400 та вісім ракет Х-22, які були випущені у напрямку Харківщини, а також 12 балістичних ракет ОТРК "Искандер-М".

Читайте також: Прототипом "Кинжала" могла бути радянська ракета 79М6 "Контакт" теж під МиГ-31

З них було збито всі 15 крилатих ракет типу Х-555 та Х-101, а також одну керовану типу Х-59, а також п'ять балістичних ракет з ОТРК "Искандер-М".

Зокрема Ту-95МС здійснили пуски ракет з району Каспійського моря, о 6 ранку було повідомлено про заходження першої групи ракет через Сумську область у бік Полтави. В цей же час зафіксовано зліт з аеродрому Шайковка у Калузькій області двох Ту-22М3, які приєднались до двох таких же ракетоносіїв, які злетіли з аеродрому Оленья у Мурманській області.

О 06:44 було повідомлено, що Ту-95МС здійснили повторні пуски, в цей час група крилатих ракет з першого "залпу" перебувала в західній частині Вінницької області, після чого вони попрямували у бік Житомирської й далі - на Київ. Приблизно о 07:15 російські Ту-22М3 здійснили пуски Х-22 у бік Харкова, потім повідомлено про ракетну небезпеку для Павлограда. В цей же час у Києві вже активно працювала протиповітряна оборона столиці.

Станом на момент публікації новини, Київська міська військова адміністрація повідомила про пошкодження нежитлових будівель у Солом'янському (також вибуховою хвилею пошкоджено прилеглий житловий будинок), Печерському та Святошинському районах, в останньому через падіння уламків відбулось загоряння автівок та квартири у багатоповерхівці.

Також у цьому районі у житловий будинок влучили, але не детонувала бойова частина однієї з ракет. Уламки, без серозних наслідків впали й у Дарницькому районі. Загалом відомо про 18 постраждалих, 13 з них госпіталізовано, з них троє дітей.

У околицях столиці, як повідомляє МВС України, через ракетну атаку пошкоджено дві багатоповерхівки та приватний будинок у Бучанському районі, постраждало троє осіб.

У Харкові російські обстріли призвели до трагічніших наслідків. Ворог поцілив у дві багатоповерхівки. У частині Київського району Харкова немає світла, частково води. Відомо про 38 поранених та двох загиблих. Цей удар став черговим епізодом, коли ворог спеціально цілить у найбільш густонаселені райони Харкова.

Згодом повідомлено, що у Харкові пошкоджено загалом 30 житлових будинків. Вибито біля тисячі вікон, у 20 будинках вимушено відключено опалення, у 14 - електрику, у 12 - газопостачання.

У результаті удару по Павлограду, як повідомляє МВС України, одна людина загинула, одна - травмована.

Читайте також: Рашисти згадали про свої "плащі" від тепловізорів, але тепер нібито роблять їх зовсім "невидимими"