xcounter
#

РФ отримала білоруські установки для виробництва двигунів під Т-72Б3 і Т-90М

10186
Рашистські танки Т-72Б3, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистські танки Т-72Б3, ілюстративне фото довоєнних часів

Хоча це приклад локальний, але він демонструє рівень технологічної залежності росіян від іншого світу

На підприємстві "Челябинский тракторный завод – УРАЛТРАК", який входить до складу "Уралвагозаводу" було зведено і запущено в роботу нову виробничу ділянку іонного азотування, що необхідно для кратного збільшення серійного виробництва дизельних двигунів.

Запуск цієї ділянки був частиною проекту по модернізації верстатного парку "ЧТЗ" та спрямований на збільшення випуску дизельних двигунів В-92С2 під танки Т-72Б3 і Т-90М "Прорыв", стверджують російські профільні ресурси.

Читайте також: У Збройних Силах України буде створено новий рід сил
Демонстраційний зразок російського танкового двигуна В-92С2, ілюстративне фото з відкритих джерел

При цьому, як заявляють самі рашисти, для зведення цієї ділянки росіяни отримали й використали установки азотування виробництва Білорусі.

Далі на "ЧТЗ" відпрацьовуватимуть нову технологію роботи, визначатимуть режими роботи установок, і лише насправді після цього ділянка азотування почне працювати в серійному режимі, необхідному для випуску тих самих двигунів В-92С2.

Територія тракторного заводу у Челябінську

Від Defense Express додамо, що навіть якщо тут йдеться лише про "локальний" приклад, тобто одну із ланок випуску танків в РФ, все рівно він є показовим в тому плані, що демонструє ступінь технологічної залежності країни-агресора від своїх сателітів.

Раніше ми писали про те, як Китай дає Росії верстати для виробництва зброї, і що це означає. Також ми у квітні 2023 року розповідали про те, навіщо рашисти крадуть один в одного двигуни до танків Т-72Б3 і Т-90, і що вони з ними далі роблять.

Рашистський Т-90М "Прорыв", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Розставлено всі крапки над "і" у виробництві "Шахедів" у РФ включно з ціною одного дрона