xcounter
#

Рашисти продовжують удари з комбінацією балістики, дронів і крилатих ракет: у ПС ЗСУ розповіли деталі

1872
Ворог під час чергової атаки випустив шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" з літаків МиГ-31К
Ворог під час чергової атаки випустив шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" з літаків МиГ-31К

Які ракети випустив ворог, скільки вдалося збити і як низка засобів ураження не досягли своїх цілей

Російське окупаційне військо вночі 13 січня здійснило чергову комбіновану терористичну атаку по Україні, використавши низку різних засобів ураження — у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ розповіли деталі про кількість випущених та збитих ворожих ракет.

Повітряні Сили ЗСУ
Інфографіка по знищених ракетах ворога, джерело — Повітряні Сили ЗСУ

Найбільше у залпі було крилатих ракет типу Х-101/Х-555/Х-55 — до 12 одиниць, причому для їх пуску ворог використав одразу 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. З них 7 ракет або ж 58% було збито розрахунками нашої протиповітряної оборони.

Читайте також: РФ заявила, що "Кинжал" начебто має радіолокаційну ГСН, це варто перевірити

Х-101
Ракета Х-101, фото ілюстративне

Далі у залпі були низка ракет різних типів, передусім балістичних та квазібалістичних. Це сім одиниць зенітних керованих ракет С-300/C-400, а також по шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", випущених з МиГ-31К, і крилатих ракет Х-22, випущених з бомбардувальників Ту-22М3 (кількість залучених літаків не зазначається).

Крім того, ворог використав три ударні БПЛА типу Shahed-131/136, а також дві керовані авіаційні ракети Х-31П (з двох літаків Су-35) та чотири керовані авіаційні ракети Х-59 (з двох Су-34), з них розрахунками ППО збито одну ракету Х-59.

крилата ракета Х-22 бомбардувальник Ту-22М3
Пуск крилатої ракети Х-22 з Ту-22М3, фото ілюстративне

Таким чином, загалом у залпі було 37 ракет різних типів і три ударні дрони, з них силами ППО знищено 8 ворожих повітряних цілей. Разом з тим, у своєму звіті Повітряні Сили відзначають наступне: "Зазначимо, що понад 20 усіх перелічених засобів повітряного нападу, що не потрапили у статистику збитих, не досягли своїх цілей внаслідок активної протидії засобами радіоелектронної боротьби". Також у ПС ЗСУ відзначають, що російські ракети "стають дедалі гіршими" і "летять бозна-куди".

Загалом це вже третя комбінована атака ворога протягом цього місяця, коли окупанти використовують в одному залпі низку різних засобів ураження. Так, 2 січня РФ випустила одразу 130 засобів ураження, і тоді ЗСУ збили 100% Х-47М2 "Кинджал" та 85% крилатих ракет, і також 8 січня, коли РФ під час удару використала більше балістичних та квазібалістичних ракет, ніж крилатих (як і в сьогоднішньому ударі).

Читайте також: Міноборони РФ похизувалось, що збило хибні цілі MALD, які для цього й були призначені