xcounter
#
Чергове захоплення "мангалами" у рашистів на РСВЗ "Ураган" чи дійсно це потрібно взяти до уваги

Чергове захоплення "мангалами" у рашистів на РСВЗ "Ураган" чи дійсно це потрібно взяти до уваги

3745

Попри те, що, на перший погляд, це звичайний "мангал", який рашисти активно ставили на танки, більш детальний огляд конструкції говорить про зовсім інше призначення конструкції

Російські ЗМІ у своєму сюжеті засвітили кустарно модернізовану РСВЗ "Ураган" з навареними над дахом кабіни та артилерійською частиною конструкціями.

На перший погляд, вони доволі сильно нагадують мангали, які рашисти на початку вторгнення наварювали на башти танків, що дозволило їх доволі ефективно перетворити на братські могили. Але більш крупні плани дозволяють уважніше придивитися на цей новий засіб захисту кустарного виготовлення.

Читайте також: Проблема з плануючими бомбами рашистів потребує вирішення, бо мова йде вже про десятки УМПК на день
Ураган РЗСВ захист від дронів

Зокрема замість решіток, які також були помічені навіть на ТОС-1А "Солнцепек" у цьому випадку схоже використана звичайна сітка, а не металева конструкція. Й її задача лише одна - захистити машину від звичайних скидів з квадрокоптера.

Причини, чому рашисти встановили її для захисту РСЗВ, яка має дальність вогню до 35 км й у теорії не повинна наближатися впритул до переднього краю, де й може отримати "привітання" з квадрика - окреме. Але сам факт заслуговує уваги.

Більше того, це вже другий задокументований випадок використання рашситами звичайних сіток проти цієї загрози, які встановлені на значній висоті від машини. Зокрема наприкінці березня з'явилось фото з облаштуванням позиції БМП-2 саме завдяки сітці, яка була розвішана над машиною. Щоправда, цей захист поєднувався з привареною до бортів сітки рабиці, яка за задумом мала, напевно, захистити від кумулятивних боєприпасів.

БМП-2 захист від дронів

З огляду на це можливо зробити припущення, що у російські підрозділи спущена інструкція зі встановлення захисту від дронів саме за допомогою звичайних сіток. Й те, що вона встановлена на російському "Урагані" - це місцева творчість у вигляді "мобільної" версії, щоб не розтягувати сітку кожний раз. Звісно вся ця конструкція буде існувати рівно до першої поїздки під мостом.

Але самі кроки рашистів із пошуком захисту від скидів з дрона потребують уваги, бо потенційно саме такий засіб може бути доволі ефективним й дешевим.

Читайте також: У питанні реальної оцінки БМП-3 крапку поставили у США ще 15 років тому й завдяки Україні