xcounter
#

Окупанти поставили "мангал" навіть на ТОС-1А "Солнцепек", але певна "логіка" в цьому є

7825
Рашистьські самохідні вогнемети ТОС-1А "Солнцепек", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистьські самохідні вогнемети ТОС-1А "Солнцепек", ілюстративне фото довоєнних часів

Бо що ще робити окупантам після того, як вони втратили мінімум 6 таких машин

Здавалось би, що "мистецтво" росіян ставити "мангали" на гусеничну техніку вже досягло свого апогею після того, як під Мар’їнкою ЗСУ підбили ворожий Т-72Б3, де блоки з "Контакт-1" були наліплені прямо на той же "мангал". Але ні, рашисти вигадали щось більш абсурдне, і поставили "мангал" на пускову установку самохідного вогнемета ТОС-1А "Буратино" так, аби решітка перекривала і верхню, і бокові проекції.

Фото з таким "апгрейдом" рашистського "Солнцепека" лише з’явилось у відкритому доступі, навряд чи ця машина уже встигла взяти участь в боях на Сході України. Але уже сам факт установки "мангала" на самохідний вогнемет виглядає достатньо цікавим.

Читайте також: Ефектна робота ЗСУ по зброї окупантів: утилізація "Рапіри", Д-20 та "Тюльпана" (відео)
Окупанти везуть на фронт свій ТОС-1А "Солнцепек", квітень 2023 року, фото - twitter-профіль Rob Lee

Теоретично, можна припустити, що рашисти сподіваються таким "апгрейдом" захистити пускову установку на ТОС-1А від наших FPV-дронів-камікадзе. Реалізація викликає питання, бо "мангал" не перекриває повністю ту зону, яку би мав захищати. Особливо, якщо атака буде спрямована на проекцію спереду, або взагалі на вразливі місця шасі від Т-72.

Але тут окупанти можуть керуватись логікою "краще так, аніж нічого". Самохідний вогнемет ТОС-1А "Буратино" має дальність стрільби максимум лише 6 км, доволі високий ризик потрапити під "удар у відповідь".

За консервативними оцінками аналітиків Oryx, рашисти втратили знищеними або кинутими мінімум 6 систем "Солнцепек", кожна з яких стала уже "на вагу золота". Тому, схоже, ворог сподівається, що "мангал" - це саме та річ, яка збільшить живучість їх самохідних вогнеметів.

Знищення рашистського ТОС-1 "Солнцепек" під Вугледаром, 15 лютого 2023 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Росіяни збирались поставити 80 "Калібрів чи 40 "Цирконів" на "Петр Великий", але крейсер зараз ржавіє біля причалу