xcounter
#

Рашисти, схоже, буквально сприйняли жарти про динамічний захист, бо інакше їхнє рішення важко пояснити

55170
Знищений Т-72Б3 з "мангалом", фото ілюстративне
Знищений Т-72Б3 з "мангалом", фото ілюстративне

Окупанти навісили динамічний захист на свій танк, але є один нюанс

Російське окупаційне військо втратило ще один свій танк – Т-72Б3, який вони полишили в місті Мар’їнка, що в Донецькій області – загалом станом на сьогодні згідно з даними порталу Oryx рашисти втратили вже щонайменше 1928 своїх танків з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

т-72б3
Російський Т-72Б3 з динамічним захистом на мангалі

Але випадок з цим Т-72Б3 цікавий передусім тим, що окупанти вирішили "модернізувати" мангал, якими вони захищають свої танки, і навісили на нього блоки динамічного захисту "Контакт-1" – ймовірно для того, щоб захиститися від дронів з бомбами, які останнім часом дуже дошкуляють російські танки – зокрема можна згадати випадок, коли спецпризначенці СБУ "Білі Вовки" за одну ніч знищили одразу десять російських танків.

Читайте також: Як два Bradley в Іраку в одному бою несподівано для себе впритул знищили одразу п'ять Т-72

До речі, щодо мангалів, то, схоже, тепер вони трапляються все ж таки набагато рідше – раніше окупанти скаржилися на те, що через них танки зокрема перетворюються на братські могили без зв'язку.

Але на початку цього року рашисти заявили, що хочуть повернутися до "мангалізації" своїх танків для захисту їх від скидів з безпілотників та FPV-дронів. І що таки мангали хочуть робити вже не кустарно, а серійно – і нібито окупанти вирішили всі проблеми, які виникали з ними раніше.

Щодо динамічного захисту на танках, то рашисти, схоже, дуже буквально сприйняли жарти про ДЗ – останнім часом ця тема в широких колах перетворилася на мем, і в мережі з’явилася ціла підбірка різної техніки з прифотошопленим на неї динамічним захистом.

Leopard 2A4
Leopard 2A4 з динамічним захистом, схоже, що вже у реальності

Повертаючись до теми серйозно, то варто тут також згадати й наступне – раніше ми аналізували, а чи є сенс той же динамічний захист наварювати, наприклад, на танк Leopard 2A4 – і якщо коротко, то насправді це рішення цілком логічне і пояснюється реальним бойовим використанням танків.

Читайте також: Рашисти "обвішали" Т-62 динамічним захистом замість "мангалів", але до "серії" ще далеко