xcounter
#

Рашисти "обвішали" Т-62 динамічним захистом замість "мангалів", але до "серії" ще далеко

7730
Варіант "серійної" модернізації Т-62М, презентація якого відбулась під час "Армия-2022", зображення з відкритих джерел
Варіант "серійної" модернізації Т-62М, презентація якого відбулась під час "Армия-2022", зображення з відкритих джерел

Армія РФ для утримання "коридору на Крим" стягує все, що здатне їздити та стріляти

У відкритому доступі з'явилось відео, яке говорить нам про наступне. Зараз армія РФ активно використовує залізничну інфраструктуру в тимчасово окупованому Криму для перекидання своїх військ.

Рашисти везуть своїми ешелонами буквально "різношерстну" техніку, зокрема – можемо помітити п'ять танків Т-62. На цей раз орки вирішили "не мудрити" із наварюванням "мангалів", натомість "обліпили" свої танки блоками динамічного захисту. В чомусь "крок вперед" в плані забезпечення живучості архаїчних танків, але до серійного варіанту модернізації – ще далеко.

Читайте також: Мобілізаційна готовність армії РФ: від частин оперативної готовності до резервних та чому це важливо

В одній із своїх публікацій Defense Express розповідав про варіант "серійної" модернізації Т-62М, презентація якого відбулась під час форуму "Армия-2022". В цьому випадку модернізація полягає в розміщенні блоків динамічного захисту та протикумулятивних решіток по бортам танка, та установку гіростабілізованої оптико-тепловізійної станції на щоглі.

Доцільність такого варіанту модернізації виглядала не зовсім зрозумілою, бо у росіян "у запасі" є досконаліша версія модернізації Т-62МВ. Але як виявилось, рашисти в принципі не здатні забезпечити бодай якийсь "уніфікований" варіант захисту для своїх танків часів Хрущова.

Ешелон рашистів з Т-62 в Мелітополі, дата публікації – 25 травня 2022 року, першоджерело - Informnapalm

Втім, тут потрібно подивитись на картину більш ширше. На платформах одного ешелону ми можемо побачити до 10 одиниць БМП, два Т-80 з кустарно наліпленими блоками динамічного захисту та 5 вище згаданих Т-62. Такий комплект техніки цілком відповідає "послабленій" батальйонно-тактичній групі, яку озброювали буквально останнім, що залишилось на базах зберігання. Або ж – буквально останнє із баз зберігання армія РФ зараз забирає, щоб "залатати" втрати своїх кадрових частин на фронті, отримані в боях проти ЗСУ.

Виходить, що зараз рашисти стягують на Південь України буквально все, що може їздити та стріляти. І це вкотре підтверджує висновок, що зараз армія РФ вирішила зосередитись саме на обороні умовного "коридору на Крим".

Танки Т-62 рашистів з "мангалами", червень 2022 року, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти екстрено посилюють південне угрупування від Мелітополя до Маріуполя ціною послаблення інших напрямів