xcounter
#

Рашисти знову хочуть варити "мангали" до своїх танків, але цього разу все буде "по-іншому" та серійно

13256
Рашисти "мангалізували" свої танки ще до лютого 2022 року
Рашисти "мангалізували" свої танки ще до лютого 2022 року

Окупанти хочуть робити "серійні" мангали, щоб захищатися від БПЛА

Російське окупаційне військо з початку повномасштабного вторгнення активно наварювала на свої танки "мангали" – кустарно створені конструкції, які нібито мали б стати захистом від безпілотних літальних апаратів, зокрема і від Bayraktar TB2.

Втім, зараз танків з цими "мангалами" майже не видно – окупанти відмовилися від них через низку проблем, які фактично перетворили їх на "братські могили. Зокрема, з ними було важче швидко вилізти з танка у разі потреби, також виникали проблеми з радіостанціями, бо антену замикало об решітки тощо.

Читайте також: Рашисти настільки "вірили" в свої Т-90М "Прорыв", що і на ці танки варили "мангали" (фото)
т-90а
Російський Т-90А з "мангалом"

Але тепер окупанти знову хочуть повернутися до практики "мангалізації" – але тепер кажуть, мовляв, треба їх встановлювати не кустарно, а випускати на промислових потужностях. І що нібито вже навіть є натяк на те, що такі конструкції будуть випускатися ледь не "серійно".

Причина повернення до такого рішення – активне використання на полі бою низки засобів ураження, які прилітають по танку "зверху" – від дронів-камікадзе до тих же безпілотників з ВОГами, які хоч і не знищують техніку, але на якийсь час здатні зробити її небоєздатною. Але питання в тому, чи зможуть рашисти переробити свій "мангал" так, щоб забезпечити захист своїх танків і водночас подолати всі ті проблеми, які були виявлені у "попередніх версіях" цих конструкцій.

т-72
Фото з цеху 61-го бронетанкового ремонтного заводу, башта Т-72Б з декількома кронштейнами, які можуть слугувати для установки "серійних "мангалів"

Насправді питання захисту бронетехніки від загроз "з неба" – доволі актуальне, як це можна побачити безпосередньо під час бойових дій в Україні. І західні компанії вже задумуються над тим, щоб створювати свою нову бронетехніку з урахуванням нових вимог поля бою.

RB301 від BAE Systems
RB301 від BAE Systems

Зокрема, у BAE Systems думають над тим, як перепроектувати свою БМП, яка замінить Bradley з урахуванням необхідності встановлення додаткового захисту у верхній напівсфері, а також високоенергетичних лазерів, які будуть збивати ті самі БПЛА.

Читайте також: Білоруський ОПК "навчився" варити "мангали" на Т-72, і ми навіть знаємо "замовника"