xcounter
#

Білоруси готують власну "лінію "Вагнера" з "зубами дракона", а "ВКС" РФ перебазували свої Су-34 та Су-30СМ

4926
"Пірамідки "Вагнера" або "зуби дракона", фото ілюстративне
"Пірамідки "Вагнера" або "зуби дракона", фото ілюстративне

Білорусь розбудовує фортифікаційні споруди неподалік від кордону з Україною

Білорусь активно розбудовує захисні укріплення неподалік від кордону з Україною – на такий факт звернули увагу у "Беларускі Гаюн". Там відзначають, що в Гомельському районі, при виїзді з селища Калініно, що приблизно у 20-22 км від кордону з Україною, активно працює техніка, яка, ймовірно, будує фортифікаційні споруди.

зуби вагнера білорусь
Зображення: "Беларускі Гаюн"

Ба більше, трохи далі по трасі, і трохи ближче до кордону з Україною, безпосередньо в полі білорусі вже спорудили протитанкові укріплення, відомі як "зуби дракона".

Читайте також: Білоруси хочуть з 7,62-мм снайперських гвинтівок Драгунова нищити Bradley, танки Abrams і чомусь ПТРК Spike

До речі, ще наприкінці січня було розкрито масштаби виробництва "зубів драконів", які, як виявилося, виробляються щонайменше на шести підприємствах, розташованих. Білорусі.

Крім того, з Білорусі також маємо й іншу новину, яка стосується вже безпосередньо російського війська, точніше – так званих "ВКС" РФ. Так, як стало відомо "Беларускі Гаюн", сьогодні вдень, 18 травня, росіяни перебазували одразу 10 своїх літаків (вісім Су-34 та два Су-30СМ) з аеродрома "Барановичи", що в 127 км від кордону з Україною, на аеродром "Мачулищи", який розташований у 355 км від кордону з Україною.

ВКС РФ літаки Су-34 Су-30СМ
Інфографіка перебазування літаків "ВКС" РФ. Джерело – "Беларускі Гаюн"

І хоча причини такого перебазування не називаються, можна припустити, що з появою в ЗСУ далекобійного озброєння рашисти вирішили все ж таки перестрахуватися і відправити свої літаки трохи далі від ймовірної зони ураження крилатих ракет.

Читайте також: У Білорусі хочуть розмістити в себе й міжконтинентальні ракети "Тополь" та "Ярс": "геніальність" ідеї просто зашкалює