xcounter
#

У Білорусі хочуть розмістити в себе й міжконтинентальні ракети "Тополь" та "Ярс": "геніальність" ідеї просто зашкалює

12093
РТ-2ПМ "Тополь"
РТ-2ПМ "Тополь"

Міноборони Білорусі навіть засвітило місце, де хоче розмістити балістичні ракети з ядерними зарядами, яке буде дуже зручним

Інформаційна служба міноборони Білорусі випустила доволі "погрозливий" сюжет в якому дала прямий натяк на те, що хоче повернути на територію країни стратегічні міжконтинентальні балістичні ракети "Тополь" та вже російську модернізацію "Ярс".

Звісно все це подається "під соусом" балачок про "злобне НАТО", посилення сил Альянсу у Європі. Й після того, як знову показуються штурмовики Су-25, які перетворили на одноразові носії ядерного озброєння, разом із не менш одноразовими для виконання цих задач пілотами, а також передані з порушенням одразу двох фундаментальних міжнародних домовленостей ОТРК "Исканедр", зазначають, що все готове для розміщення стратегічних ракет. Нижче лише ця частина 5-хвиллиного сюжету в якому значну частку присвячено промові місцевого диктатора.

Читайте також: Рашисти почали активніше використовувати термокамуфляж для маскування від тепловізора: як працює й чи дійсно є загроза

Й суть полягає у тому, що Білорусь нібито зберегла позиції, як мінімум, 56-го ракетного полку, який з 60-х років розміщувався у районі населеного пункта Шерешево. Спочатку він був озброєний ракетами Р-12, у 80-х отримав комплекси середньої дальності РСД-10 "Пионер-К", а після підписання договору РСДМ перейшов на РТ-2ПМ "Тополь", які перебували у країні до 1996 року.

Місцеположення цього полку просто чудове, з огляду на пропозицію розмістити саме на ньому міжконтинентальні ракети - 27 км від кордону з Польщею. Ця дальність настілки чудова, що дозволяє з території країни НАТО, у випадку потреби, накрити її зі ствольної артилерії.

При цьому абсолютна більшість інших вогневих позицій ядерних сил СРСР розміщувались у Білорусі саме у західній частині країни. Що звісно пояснюється максимально просто - тоді до кордону з НАТО від Білорусі було 800 км, бо кордон проходив по межі між НДР та ФРН. Саме тому розмістити у Білорусі "Тополі" та "Ярси" особливо на тих самих позиціях дійсно "геніальне" рішення, якраз у стилі перетворити Су-25 на носій ядерного озброєння.

Але цікаве те, що у 2020 році якраз на колишніх позиціях 56-го ракетного полку вільно гуляли "сталкери", які розмістили цілу низьку фото зі станом вогневих позицій та укриттів, які за їх словами використовувались як місце зберігання продукції місцевих фермерів.

56-ий ракетний полк РВСН
Позиції 56-го ракетного полку у Білорусі у 2020 році

З огляду на все, цей об'єкт був не збережений, а вже відновлений Білоруссю. А реконструкція, якщо вона дійсно відбулась, означає те, що Мінськ дійсно хоче розмістити там ракетні комплекси та направив на це ресурси.

Читайте також: Провал "ракетної кампанії" рашистів, як РФ тепер поновлюватиме запаси та чи допоможе їм Х-50