xcounter
#

Рашисти почали активніше використовувати термокамуфляж для маскування від тепловізора: як працює й чи дійсно є загроза

Приклад роботи тремокамуфляжу
Приклад роботи тремокамуфляжу
31688

Дуже радимо ознайомитесь перед тим, як впадати у паніку або навпаки применшувати загрозу новинки рашистів у вигляді термокамуфляжу

Рашисти почали вихвалятися тим, що використовують спеціальні плащі, які мають теплоізоляційний прошарок, що дозволяє бути непомітний у тепловізор.

Зокрема фото з демонстрацією роботи такого плаща активно поиширено рашиськими так званими воєнкорами. Тому до цього питання необхідно підійти без зайвого шапкозакидання, але й без перебільшення.

Читайте також: Туреччина ввела у Чорне море легкий авіаносець Anadolu з дронами Kızılelma та Bayraktar TB3
термокамуфляж

Такі вироби дійсно не є чимось фантастичним, більше того, з огляду на оголошення у російських спеціалізованих магазинах коштують відносно дешево. Зокрема один з виробників такої продукції пропонує її за цінником у 47 доларів.

Також виробник продемонстрував на відео можливості такої продукції. Зокрема через тепловізор такий плащ дійсно дозволяє зменшити помітність у тепловізор.

термокамуфляж
Один з комплектів термокамуфляжу від російського розробника

Враховуючи доволі велику кількість західних компаній, які пропонують аналогічні за властивостями вироби, цілком не дивно, що у РФ пішли аналогічним шляхом.

Такий ефект досягається тим, що у тканині використовується багатошарова структура, головна задача якої працювати у ролі ізолятора для людського тепла, але при цьому не бути самою теплоконтрастною.

Але звісно виникає проблема з тепловідведенням. Якщо не звертати на це увагу, то створення такого захисту впирається лише у пошук матеріалу, який буде мати високі показники відбиття та низьке випромінення в інфрачервоному діапазоні. Два шари такого матеріалу необхідно розмістити між синтепоном або чимось подібним. Детальні інструкції з виготовленням таких костюмів з'явились у мережі ще років з 10 тому на каналах любителів теорій змов та "виживальників".

Далі все впирається лише у фантазії авторів таких предметів камуфляжу, які можуть бути виготовлені у вигляді плащів, пончо чи навіть повноцінного костюму.

термокамуфляж
Ще пара прикладів термокамуфляжних костюмів з РФ

Але головна проблема настає після того, як у такому виробі необхідно буде проявити будь-яку фізичну активність, бо людина знаходиться у справжньому термосі.

На адекватному західному технологічному рівні звісно є спроби зробити легкіші комплекти у вигляді накидок, які будуть маскувати у тепловізорі, але не створюють ризиків померти від перегріву, особливо літом.

термокамуфляж
Термокамуфляж Relv Eclipse

Але їх детальні тести сторонніми користувачами показують, що фізику все ж таки доволі складно обманути. Але тут дійсно все починає впиратись у якість самого тепловізора й чутливості його матриці. Ціна таких накидок, до речі, становить вже декілька сотень доларів, але виробник попереджає, що продає товар, як є й не повертає кошти.

Тому цілком можливо, що завдяки таким публікаціям рашиські воєнкори створюють лише рекламу певним виробникам. Але у будь-якому випадку не варто применшувати те, що таких виробів у ворога дійсно стане більше.

Читайте також: Скільки ЗСУ отримали танків Leopard 2, чи виконали союзники план на танкову бригаду і яка країна передала найбільше
ТЕГИ Війна