xcounter
#

Бійці 93-ї ОМБр розтрощили черговий "літаючий танк" рашистів за понад 15 млн доларів (фото)

37195
Уламки Ка-52. Фото: Пресслужба 93 ОМБр
Уламки Ка-52. Фото: Пресслужба 93 ОМБр

Українські військові перетворили на металобрухт черговий "унікальний" Ка-52 вартістю понад 15 млн доларів

Бійці одного з підрозділів 93-ї окремої механізованої бригади знищили російський новітній вертоліт Ка-52.

"Ця ніч була надзвичайно результативною для одного з механізованих підрозділів батальйону 93 бригади Холодний Яр. В його смузі відповідальності здійснив примусову посадку з подальшим підсмаженням російський бойовий вертоліт Ка-52", – повідомляють у пресслужбі бригади.

Читайте також: Ще один ударний вертоліт Ка-52 рашистів на Миколаївщині перетворили на металобрухт

Зазначається, що окупанти спробували "відбити" пілотів знищеного гелікоптера, однак зазнали поразки – екіпаж вертольота Ка-52 було знищено.

Згідно з даними порталу Oryx, рашисти з початку війни втратили як мінімум 10 гелікоптерів Ка-52 (це зафіксовані на фото та відео втрати, реальна ж кількість втрачених Ка-52 може бути більшою).

Ка-52 гелікоптер
Ка-52 у прицілі "Стугни"

Нагадаємо, що до повномасштабної війни з Україною рашисти піарили цей гелікоптер як чергову "чудо-зброю", натомість українські військові збивають їх не тільки з ПЗРК чи іншої призначеної для цього зброї, а й змогли поцілити в Ка-52 з ПТРК "Стугна", причому наразі зафіксовано два випадки знищення Ка-52 зі "Стугни".

Ка-52
Ка-52

Водночас нещодавно ми розповідали про те, як пропагандисти РФ зганьбилися черговим відео про "унікальний" Ка-52, після якого виникло ще більше питань щодо реальної бойової ефективності цієї зброї.

Читайте також: Танок страху: як Ка-52 та Мі-28Н рашистів намагаються урятуватись від наших ПЗРК