xcounter
#

Baykar створить центр підготовки та завод з виробництва БПЛА в Україні за свій кошт

5614
Цех збирання БАК Bayraktar TB2 на заводі Baykar в Туреччині
Цех збирання БАК Bayraktar TB2 на заводі Baykar в Туреччині

Наразі турецька компанія вже придбала в Україні землю під цей інвестиційний проект

Турецька компанія Baykar Defence побудує в Україні центр з тестування, навчання та технічного обслуговування Bayraktar TB2 та підприємство з дослідження, модернізації та виробництва безпілотників.

Про сучасний стан та реалізацію цих проектів під час проведення міжнародної виставки SAHA розповів в інтерв’ю Defense Express генеральний директор компанії Baykar Халук Байрактар.

Читайте також: ДП "Івченко-Прогрес" поставить Туреччині двигуни мінімум для десяти нових БПЛА Akinci

За його словами, у новому сервісному центрі, який планують побудувати найближчим часом, українські військові будуть проходити підготовку та проводити обслуговування безпілотників Bayraktar TB2 Збройних сил України.

Bayraktar TB2
ЗСУ вже мають на озброєнні 12 БПЛА Bayraktar TB2 і планують придбати ще

"Роботи по створенню цього центру тривають в напрямі підписання контракту. Після чого ми дуже швидко побудуємо цей центр", - зазначив Халук Байрактар.

Іншим паралельним проектом є будівництво в Україні заводу з будівництва безпілотників Bayraktar на якому буде здійснювати дослідження, удосконалення та виробництво безпілотних платформ.

Baykar Defence
Проект майбутнього заводу Baykar Defence з виробництва БПЛА в Україні

"Цей план також реалізується зараз - він на порядку денному й ми рухаємося вперед", - відзначив очільник Baykar.

Baykar Defence
Виробництво сучасних БПЛА від Baykar Defence це високотехнологічний процес

За його словами, обидва ці проекти фінансуються виключно турецькою стороною і є інвестиційними. При цьому вже вдалося визначитися з земельною ділянкою для подальшого будівництва в Україні.

"Реалізація і центру, і підприємства буде повністю забезпечена за рахунок компанії Baykar. І це буде 100% інвестиція. Землю під цей проєкт ми вже придбали й рухаємося далі", - наголосив Халук Байрактар.

Міністр оборони
Міністр оборони Андрій Таран та Президент Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір

Нагадаємо, про проект майбутнього будівництва в Україні заводу з виготовлення турецьких безпілотників вперше стало відомо в середині минулого року. Відповідний Меморандум між Міністерством оборони України та Директоратом оборонної промисловості Туреччини й Рамкова військова угода між Кабміном України та Урядом Турецької Республіки були підписані наприкінці 2020 року.

Читайте також: Україна та Туреччина за останні 4 роки підписали оборонних контрактів на $1 млрд