xcounter
#

Армія США задумалась про нову модель підготовки вертолітників, рішення обіцяють в найближчий час

1222
Пара AH-64 Apache зі складу 4-ої бригади армійської авіації Армії США, фото - US Army
Пара AH-64 Apache зі складу 4-ої бригади армійської авіації Армії США, фото - US Army

Американським військовим треба вирішити одразу дві проблеми – як опановувати нову техніку й припинити розбивати стару

Оскільки парк вертольотів Армії США перетворюється на "складну мережу пілотованих та безпілотних платформ", то там задумались про необхідність занурення в нову "інституційну модель підготовки вертолітників", рішення по якій обіцяють презентувати у найближчий час.

Іншими словами, американська армія задумалась про те, що їй потрібно змінити в підготовці вертолітників з тим, щоб зменшити кількість інцидентів, які завершуються людськими жертвами та втратами авіатехніки. Ну і заодно – підготуватись до переходу на нові зразки авіатехніки.

Читайте також: Як РФ втратила можливість продати Саудівській Аравії ОТРК "Искандер", котрий розробляли 18 років
AH-64D Армії США, який розбився в аварії 13 лютого 2024 року, зображення - Utah National Guard via KUTV

Як пише у відповідній публікації профільний портал Defense News, кількість аварійних випадків за участі американських вертолітників почала перевищувати допустимі показники.

Якщо в нормі вважається, що 1 інцидент може припадати на 100 тисяч льотних годин, то на поточну весну співвідношення почало складати 3,22 інцидентів на 100 тисяч льотних годин, і це вважається найгіршим показником за останні два десятки років.Ба більше – протягом 2023 року в "нещасних випадках класу А" загинуло 14 осіб, і це найгірший показник для Армії США з моменту виводу військ з Іраку в 2011 році.

Крім того, американським вертолітникам потрібно готуватись до переходу на нову авіатехніку. І тут ми можемо пригадати повідомлення від квітня 2023 року про те, що Армія США масово пересяде на конвертиплани від Bell, і це рішення остаточне.

Але далі виникає ось який парадокс. З однієї сторони, керівництво Армії США цілком логічно розмірковує, що їй потрібно вирішувати в першу чергу саме кадрове питання, тобто питання з підготовкою вертолітників.

З іншої сторони, вирішення "кадрового питання" знову впирається у нове "кадрове питання", а саме – що спочатку треба обрати кандидатуру нового глави Центру передового досвіду авіації Армії США, який накреслить програму необхідних змін, а уже лише після того мають відбутись безпосередні зміни в програмі підготовці персоналу.

Раніше Defense Express розповідав про те, що США розібрались з катастрофою В-1B Lancer у січні 2024 року, і там цікаві результати.

Читайте також: 3-тя танкова бригада вперше показала танк "Оплот", який захищає Харківщину (фото)