xcounter
#

3-тя танкова бригада вперше показала танк "Оплот", який захищає Харківщину (фото)

20106
3-тя танкова бригада вперше показала танк "Оплот", який захищає Харківщину (фото)

Ще один рідкісний зразок вітчизняного озброєння "засвітився" у розпорядженні наших захисників

Прес-служба 3-ої танкової бригади в своїй публікації на Facebook показала ОБТ "Оплот", котрий очевидно належить одному з підрозділів цієї бригади, та (як зазначається) використовується для захисту Харківської області від російських нападників.

Хоча додаткових деталей тут не наводиться, саме по собі це повідомлення уже є цінним. Оскільки це перша за весь час повномасштабної війни проти РФ згадка про танк "Оплот" в бойових порядках Сил оборони України.

Читайте також: Якщо згадати про аномалії з Ту-95МС при пусках Х-101 по Сирії, це дещо дасть для розуміння нинішніх ударів РФ

За великим рахунком, в іншому контексті до цього моменту за весь час повномасштабної війни танк "Оплот" в публічних джерелах згадувався також доволі рідко.

Можемо тут пригадати хіба що заяву зразка травня 2023 року від тодішнього міністра оборони Олексія Рєзнікова про намір замовити "Оплот" для ЗСУ та запустити серійне виробництво цієї машини, що ми тоді аналізували в окремій публікації.

Водночас, рідкісні зразки вітчизняного озброєння в розпорядженні наших захисників завжди привертають окрему увагу. Тому тут можемо заодно пригадати, які ще рідкісні зразки ОВТ українського виробництва раніше згадувались в новинах.

Танк Т-84У веде вогонь по ворогу, джерело – twitter-профіль TankDiary, дата публікації – 29 травня 2022 року

Наприклад, уже на кінець травня 2022 року було повідомлення про те, що танк Т-84У вже двічі "засвітився" на фронті.

Крім того, у червні того ж 2022 року стало відомо і про те, що бійці ЗСУ використовували "перуанський" БТР-4МВ1 для "утилізації" ворога, і також заодно виник привід згадати про рідкісну бронемашину "Овод", створену на базі ГАЗ-66.

Ну а в жовтні 2023 року одна з бригад ЗСУ засвітила рідкісну БРЕМ-4 на базі БТР-4. Раніше Defense Express писав також і про те, що Генштаб ЗСУ показав роботу 49-ої інженерно-штурмової бригади на Курщині.

Читайте також: Данія замовляє 115 додаткових CV9035: скільки зараз коштує шведська БМП, тисячу яких хоче Україна