xcounter
#

Одна з бригад ЗСУ засвітила рідкісну БРЕМ-4 на базі БТР-4 (фото)

8982
БРЕМ-4, ілюстративне фото з відкритих джерел
БРЕМ-4, ілюстративне фото з відкритих джерел

Машина настільки рідкісна, що згадки про неї у відкритому доступі можна нарахувати на пальцях однієї руки

Прес-служба 92-ої бригади ЗСУ імені Івана Сірка публікувала набір святкових фотографій на честь Дня автомобіліста, який відзначався 27 жовтня. І на цих фотографіях можна побачити зокрема одного із наших захисників, який позує на фоні БРЕМ-4, дуже рідкісної броньованої евакуаційно-ремонтної машини на базі БТР-4Е.

Ця машина настільки рідкісна, що згадки про неї у відкритому доступі можна порахувати на пальцях однієї руки. Тому це достатній привід, щоб звернути увагу на це фото, і заодно розповісти про саму БРЕМ-4.

Читайте також: ЗСУ вже половину артилерії та третину бронемашин армії РФ "виносять" FPV-дронами
Боєць ЗСУ на тлі БРЕМ-4, осінь 2023 року, фото - прес-служба 92-ої бригади ЗСУ

Якщо уважно простежити за відкритими джерелами, то зможемо побачити, що наявність БРЕМ-4 в своєму розпорядженні бійці 92-ої бригади також "світили" весною 2023 року, під час боїв на Сході України проти рашистів.

Яка орієнтовна кількість машин цього типу могла бути в строю ЗСУ перед повномасштабним вторгненням РФ, у відкритому доступі таких даних нема. Є лише дані по тому, що на січень 2021 року ХБКМ в рамках контракту з Міноборони України працював над партією в 17 машин типу БТР-4, із яких 15 "лінійних", одна "командирська" та одна власне БРЕМ-4М.

Бойці ЗСУ на тлі БРЕМ-4, весна 2023 року, джерело - телеграм-спільнота NMFTE

В переліку завдань БРЕМ-4 є не тільки евакуація пошкодженої техніки з поля бою, але й вантажопідйомні або землерийні роботи, використання як допоміжного засобу під час польового ремонту техніки, запуск двигунів обслуговуваних машин електричним і пневматичним способами.

Маса машини – 21 т, екіпаж – 4 особи, швидкість руху по шосе та запас ходу – до 100 км/год та до 700 км відповідно, силова установка - двигун 3ТД-3А потужністю 500 к.с, вантажопідйомність крана – до 3 т, тягове зусилля лебідок до 6,8 тонн.

Раніше Defense Express розповідав про те, що у червні 2022 року ЗСУ використовували "перуанський" БТР-4МВ1 для "утилізації" ворога. Також ми писали про те, що у вересні 2023 року танкісти ЗСУ показали рідкісний РХМ "Кашалот" для випалювання окупантів.

БРЕМ-4, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Хто б міг подумати, що танкетки знову будуть в моді, але армія РФ саме на це й пішла