xcounter
#

Генштаб ЗСУ показав роботу 49-ої інженерно-штурмової бригади на Курщині

6122
Бойова робота 49-ої інженерно-штурмової бригади під час операції на Курщині, стоп-кадр з відео
Бойова робота 49-ої інженерно-штурмової бригади під час операції на Курщині, стоп-кадр з відео

Які деталі зможемо побачити в цьому матеріалі та що все рівно залишиться за кадром

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив відео з епізодами бойової роботи 49-ої інженерно-штурмової бригади зі складу Сил підтримки під час операції наших військ на Курщині. На цих кадрах ми можемо побачити зокрема епізоди із пророблянням проходів у мінних полях рашистів та забезпеченням проходу бійців ЗСУ вглиб оборони військ РФ, що власне й забезпечували бійці 49-ої інженерно-штурмової бригади.

Якщо брати загальний ракурс, то маємо оцінити, що це загалом рідкісні кадри, які не просто демонструють можливо перші години та дні Курської операції, але й заодно ілюструють, що тут мав місце прорив укріпленої оборони противника. Це є складним видом бойових дій та суттєво протирічить картині про начебто "легкість наступу", яка хибно склалась у медіа.

Читайте також: Ракетники ЗСУ розповіли рідкісні деталі про роботу на "Точка-У" та скільки пусків відбулось

Водночас, також маємо звернути увагу й на те, що до цього моменту 49-а інженерно-штурмова бригада ЗСУ в офіційних джерелах не згадувалась, власне як і саме поєднання "інженерно-штурмова бригада" по суті зустрічається вперше.

Але так як тут маємо об’єктивну нестачу даних, то й нема простору для тверджень про те, чи є Курська операція першим бойовим епізодом згаданої вище бригади, ну і коли вона була таки сформована.

Можемо лише зауважити, що судячи з наведених вище кадрів, 49-а інженерно-штурмова бригада має в своєму розпорядженні системи дистанційного розмінування (ймовірно УР-77 або ж американські M58 MICLIC), інженерні машини Wisent 1 MC та броньовані мостоукладачі Biber (обидві машини – на шасі Leopard 1).

Бойова робота 49-ої інженерно-штурмової бригади під час операції на Курщині, стоп-кадр з відео

Також можемо припустити, що в розпорядженні 49-ої бригади є власні розрахунки БПЛА, які надають необхідну підтримку для дій при прориві укріпленої оборони ворога.

Водночас, маємо зафіксувати, що в цій історії невідомими лишаються ще кілька важливих моментів. Зокрема – чи передбачає назва "інженерно-штурмова бригада", що зустрічається вперше, особливу концепцію використання таких підрозділів у боях проти російських окупантів, і якщо так, то в чому вона полягає.

Ну і відповідно – чи лише згадана вище 49-а бригада матиме статус "інженерно-штурмової", чи ж якраз навпаки, і в складі Сил оборони України будуть сформовані ще додаткові бригади з аналогічним статусом.

Читайте також: Ворог спробував завдати швидкий повторний далекобійний удар: як його відбили